Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Afers Socials crea 159 places públiques de residència

La inversió creix al conjunt del Camp de Tarragona, amb més subvencions per a discapacitats i malalties mentals / El Tarragonès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp són les zones amb més demanda d’aquest servei

La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, durant la visita a Tarragona La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, durant la visita a Tarragona JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Salut Agnès Llorens
Dijous, 19 Octubre 2017 08:46

Un total de 159 places públiques de residència al Camp de Tarragona, adreçades a gent gran, persones amb discapacitat i afectats de malaltia mental. Aquesta és la promesa recent de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que dimarts es va desplaçar a Tarragona per avançar les novetats de l’àrea, que es resumeixen en un augment d’un 4,2% de la inversió a les comarques de Tarragona, el que suposa una despesa de 774.000 euros en aquest concepte. Tal com destaquen Bassa i el delegat dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a les comarques de Tarragona, Francesc Tarragona, en la creació de noves places públiques es prioritzarà “les zones amb més demanda d’aquests serveis”.

En aquest sentit, la conselleria avança que alguns dels centres que resultaran beneficiats per aquest augment de l’inversió són el centre de dia situat a Blancafort (Conca de Barberà), que entrarà en funcionament després de mesos d’espera amb 10 places; la residència Horts Miró de Reus, que es reobrirà després d’anys tancada amb 24 noves places, i el complex residencial Alt Camp de Valls, que oferirà 10 noves places públiques.

Entre l’aportació, destaquen les 99 noves places de residència, 10 noves places de centre de dia, 22 de dedicades a les persones amb discapacitat i 28 d’adreçades a persones amb malalties mentals, el que, segons els titular del Departament, “és un pas endavant, ja que feia molt de temps que no es podia dedicar inversió destinada a ajudes cap aquest col·lectiu”. L’objectiu de la creació d’aquestes noves places –que s’atorgaran segons les necessitats específiques del territori– és, segons Bassa, “ajudar a cohesionar el territori a partir de les demandes de les comarques i reduir les llistes d’espera”.

Només a la ciutat de Tarragona hi ha 409 persones en llista d’espera per a una plaça de residència, que sumen un total de 639 al conjunt de la comarca del Tarragonès. En aquest sentit, Bassa destaca que “tot i la situació actual, el departament segueix treballant per garantir la normalitat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: