Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més reusencs consumeixen drogues

El 2% pren cocaïna, el 8%, haixix, i el 8%, marihuana, segons una enquesta

Pacients a l'hospital Sant Joan de Reus en el vestíbul principal del centre Pacients a l'hospital Sant Joan de Reus en el vestíbul principal del centre CEDIDA
Salut Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Dijous, 21 Setembre 2017 08:23

L’enquesta ciutadana per elaborar el pla de salut pública de Reus indica, entre d’altres dades, que hi ha hagut un augment del consum de substàncies estupefaents, en comparació de la darrera vegada que es va fer el mateix sondatge, l’any 2009. Concretament, el consum de substàncies com la marihuana i l’haixix ha crescut del 6% al 8%, i el de cocaïna, de l’1% al 2%. No obstant això, l’increment més significatiu s’ha esdevingut en el cas del consum de tranquil·litzants, que ha crescut molt, del 8% al 14%. Les dades s’extreuen de 400 enquestes, fetes de forma aleatòria a reusencs a partir de quotes de sexe i edat, entre els passats 29 de març i 10 d’abril.

La regidora de Salut, Noemí Llauradó, va reconèixer la seva preocupació per aquestes dades i va assegurar que es treballa “no per prohibir el consum, sinó per fer una gestió adequada del risc” que comporten aquestes substàncies. “Ja tenim el pla municipal de drogues”, va destacar Llauradó, que també va remarcar que el 52% dels enquestats diuen que no consumeixen mai begudes alcohòliques. “És probable que molta gent no sigui conscient que beure un got de vi o una cervesa de tant en tant és també consumir begudes alcohòliques”, va afirmar la regidora de Salut, per entendre una dada que sembla poc representativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: