Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Marató de Donants de Sang a Tarragona incorpora donants de plasma

La Cucafera tarragonina és la figura escollida per convidar als ciutadans a participar

La Marató de Donats de Sang a Tarragona vol tornar a superar els 1.000 donants de sang La Marató de Donats de Sang a Tarragona vol tornar a superar els 1.000 donants de sang CEDIDA
Salut Marina Martínez
Dimecres, 13 Setembre 2017 12:39

El proper dissabte, 16 de setembre, Tarragona viurà la 13a edició de la Marató de Donants de Sang que, un any més, coincideix amb la celebració de les festes de Santa Tecla. El Teatre Tarragona serà l’escenari d’aquesta activitat que se celebrarà des de les 9h fins a les 21h.

Enguany, com a novetat, es podrà donar plasma encara que amb reserva prèvia: “La donació de plasma es fa diferent i, com triga al voltant de 45 minuts, es requereix una cita prèvia”, va afirmar la directora del Banc de Sang de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Virgina Callau. Referent a les donacions de sang, un any més, s’espera tornar a superar els 1.000 donants amb l’objectiu d’ajudar a recuperar l’estoc de sang que Catalunya necessita mantenir després de l’estiu quan les reserves de sang baixen un 30% a causa del canvi d’hàbits dels ciutadans. Tot i les estadístiques, Callau ha afirmat que, degut als atemptats d’agost, “actualment la reserva es troba en alts nivells però no ens podem relaxar” i ha fet una crida especial als grups sanguinis d’A+, 0+ i 0- “encara que necessitem de tots”.

Per la seva part, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que Tarragona “és la ciutat que més donacions fa per dia i continuem batent rècords”.

El cartell i les diverses activitats

A banda, en aquesta ocasió, la icona escollida per vincular la Marató amb la ciutat ha estat la Cucafera tarragonina. Així, el cartell llueix aquest element del Seguici Popular amb una ‘tirita’ perquè acaba de donar sang i que exclama “sóc donant, ho porto a la closca”.

La jornada comptarà amb diverses activitats i els petits que acompanyin als seus pares a donar sang seran obsequiats amb un conte dels Superherois de la sang al finalitzar la donació. A més hi haurà, entre d’altres, zona infantil, exhibició de puntaires i caricatures. La presentació de l’acte anirà a càrrec del periodista tarragoní de TVC, Agustí Forné.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: