Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

CCOO i GiPSS arriben a un acord sobre les millores del conveni laboral

Sindicat i empresa pacten unes millores que s’aplicaran a tot el personal de GiPSS, tot i no haver entesa amb l’altre sindicat, AMIC

El GiPSS gestiona l'Hospital Sociosanitari Francolí ¡ i l'Hospital de Dia Francolí, a més d'oferir els seus serveis al CAS Drogodependència El GiPSS gestiona l'Hospital Sociosanitari Francolí ¡ i l'Hospital de Dia Francolí, a més d'oferir els seus serveis al CAS Drogodependència ACN
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Juliol 2017 10:33


La Delegació de Tarragona del Tribunal Laboral de Catalunya va acollir, el passat 14 de juliol, l’acte de conciliació per la demanda de conflicte col•lectiu interposada pel Sindicat CCOO a Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS). En aquest acte, l’empresa va oferir modificar les millores de l’acord laboral del 26 de maig de 2017, que derogava el signat el 2008. Aquestes millores se centren en els dies de lleure, els permisos per visites mèdiques i/o proves complementàries i els complements d’antiguitat i triennis.

Respecte al primer punt, l’acord estableix que els dies de lleure, que són sis, es podran gaudir en funció del que estableixi l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) per aquesta matèria. En el segon punt, sobre els permisos per a visites mèdiques i/o proves complementàries, l’acord admet que els treballadors amb familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat que pateixin malalties cròniques, oncològiques o tinguin grau de discapacitat del 33% o més, disposaran del temps necessari per a l’acompanyament a les visites mèdiques, especialistes i proves.

Així mateix, en aquest segon punt, l’acord també accepta que els treballadors en torn de tarda o de nit que tinguin visita mèdica fora de la província de Tarragona puguin sol•licitar la tarda del mateix dia o la nit anterior, segons el seu torn, tenint en compte l’aplicació també en cas d’acompanyament d’algun familiar en la situació abans esmentada. Per últim, en un tercer punt, l’acord accedeix a fer que els complements d’antiguitat i de triennis es segueixin meritant per tot el personal, d’acord amb el que s’estableix en el pacte signat davant del Tribunal Laboral de Catalunya, el 28 de juliol de 2006, pels representants de CCOO i de l’empresa GiPSS.

Per la seva banda, el Sindicat AMIC es va oposar a l’acceptació de l’acord. L’acte de conciliació per demanda de conflicte col•lectiu que va interposar AMIC a l’empresa va tenir lloc posteriorment a l’acte amb CCOO. GiPSS va fer el mateix oferiment de millores del conveni SISCAT, però el Sindicat AMIC es va negar a signar-lo, de forma que l’acte de conciliació va finalitzar sense acord entre les dues parts.

GiPSS és una empresa pública adscrita al CatSalut que gestiona l’Hospital Sociosanitari Francolí i a l’Hospital de Dia Francolí. L’empresa també treballa en el CAS Drogodependència i ofereix serveis assistencials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: