Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

BaÌner 970x300 TGN NETEJA Advertisement
Infocamp | Opinió
Dimecres, 19 Octubre 2016 19:44

19 d'octubre, alarma nuclear

Eloi Nolla

Aquest 19 d'octubre es compleixen 27 anys de l'accident a la Central Nuclear Vandellòs I, aquell accident, el primer i més greu que es produïa a l'Estat Espanyol, ens va fer veure a moltes persones, per la proximitat en que el vam patir, el perill que representava la energia nuclear.

Els anys que han passat ens han anat confirmant el que ja intuíem llavors arran de l'accident a Three Mile Island l'any 1979 als Estats Units i l'altra més recent a Txernòbil, Ucraina l'any 1986, que la energia nuclear és la més perillosa i contaminant de les activitats humanes i que les conseqüències d'un accident són tant greus que representen un risc que no es pot assumir.

Les 6 dècades d'ús civil i militar d'aquesta energia han deixat un reguerall de morts, enverinament radioactiu, centenars de milers de persones desplaçades i grans espais inhabitables. Si quedava algú que encara no estava convençut del tot sobre el perill nuclear, l'accident de Fukushima l'any 2011 al Japó, l'havia d'acabar de convèncer.

La situació al parc nuclear espanyol és especialment preocupant perquè disposem d'unes instal·lacions envellides que acumulen centenars de successos notificables , parades imprevistes, errades del sistemes mecànics o elèctrics i errors de seguretat que podrien haver derivat en greus accidents. I tot plegat sense comptar els residus radioactius generats que seran perillosos durant centenars de milers d'anys, un període de temps que fa impossible garantir que no contaminaran l'entorn ni quines conseqüències tindran.

Aquest envelliment progressiu és el que ha fet reaccionar a l'ecologisme social de l'Estat Espanyol que majoritàriament va acordar al novembre del 2015, proposar un calendari de tancament de les C.N. espanyoles de manera que la seva vida activa no sobrepassés els seus actuals permisos d'explotació que finalitzen entre l'any 2020 i el 2024.

Aquest moviment que vàrem batejar com el MIA (Movimiento Ibérico Antinuclear) es tornarà a reunir el 26 de novembre a Madrid per tal de fer balanç de la feina feta fins ara, el seu grau d'implantació i de incidència política social i ecològica y per marcar noves estratègies que ens permetin arribar a l'objectiu de canviar de dècada sense energia nuclear.

Prescindir de la energia nuclear avui en dia a l'Estat espanyol, és un objectiu assumible, algunes veus censuren la proposta, argumentant que per complir amb els acords europeus sobre emissions, la energia nuclear és imprescindible. Posar a la ciutadania en el context de triar entre enverinament radioactiu o emissions és pervers, molt més encara, quan les dades de l'any 2015 facilitades per Red Elèctrica, ens diuen que el 20 % de la demanda elèctrica a l'Estat la va cobrir el carbó, mentre que el cicle combinat que emet una quarta part de les emissions del carbó, solament va aportar el 10%. Però encara resulta més patètica aquesta excusa per no tancar els reactors, quan un 40% de les emissions són produïdes pel transport i la mobilitat, aquí hi ha un marge per reduir amplíssim, doncs el transport per carretera a l'Estat espanyol és dels més grans d'Europa i aquesta tendeix a la electrificació de la mobilitat i al transport públic.

La proposta del MIA és una proposta de modernitat que prioritza les energies renovables, l'estalvi i la eficiència en front d'un sistema energètic caduc, del segle passat. El 27 aniversari de l'accident de la C.N. Vandellòs I ens ha de fer pensar ni que sigui per un moment en quines prioritats tenim en el camp de la energia, però sobre tot ens ha de fer pensar, en si val la pena arriscar la vida de milers de persones que vivim al costat d' unes instal·lacions que esdevindran en les Piràmides del segle XXI , per afavorir els interessos privats d'un sistema de produir energia totalment obsolet.

Dilluns, 17 Octubre 2016 18:43

PSC, s'acosta l'hora de mullar-se del tot

Jordi Salvador

El Tribunal Suprem va sol·licitar el suplicatori de Francesc Homs al Congrés dels Diputats, tràmit imprescindible per a poder fer-se el judici per la causa del 9N, ja que en Quico Homs és aforat. És a dir, que els diputats i diputades del Congrés hauran de votar si el Exc. Sr. Homs pot ser jutjat o no pel Tribunal Suprem per la seva participació en la consulta no vinculant del 9N del 2014.

En les properes setmanes, doncs, el PSC haurà de demostrar que la C no és una cosa del passat i que no és una federació més del PSOE. Caixa o faixa. I tot dependrà de què farà a la votació del Congrés dels Diputats, concedir o no el suplicatori del diputat Francesc Homs?

El PSOE i PSC tenen a les seves mans impedir aquest judici polític o afegir-se al bloc de PP i Ciutadans que votaran jutjar Homs. Però la votació encara els pot ser més dramàtica als del PSC o no. Hauran de decidir què fer si el PSOE, com han dit que faran la seva direcció cada cop més dretanitzada i felipista/susanista, votarà amb PP I C's. Trencarà el PSC la disciplina de vot en un tema tan crucial i sensible a Catalunya? S'afegirà als anticatalanistes del PP, C's? O, en canvi estarà del costat dels qui defensem aturar judicis polítics: de Podemos (ECP, En Marea, Izquierda Unida), Esquerra Republicana, PNB, Bildu i exCDC. La decisió és transcendental pel futur del PSC. I sembla ser que votarà també amb PP i C’s, però no m’ho acabo de creure i per això aquest article.

Aquesta no és una votació més, aquesta va d’estar amb els inhabilitadors o amb els possibles inhabilitats pel greu delicte de consultar al poble de Calalunya. Estar, sense ser independentista amb les solucions polítiques o, en canvi aplaudir les solucions judicials i repressives.

La credibilitat del PSC front una àmplia majoria de catalans i catalanes que van viure el 9N amb gran il·lusió, front una àmplia majoria de catalans i catalanes que estan pel dret a decidir, està en joc. Seran conseqüents amb allò que han defensat fins ara: la no judicialització de la política? Enviaran a judici al Francesc Homs per un acte que van fer més de 2 milions de catalans i de catalanes? Com els podrem mirar a la cara si demà l’acusat puc ser jo o qualsevol altre?

Diumenge, 16 Octubre 2016 14:36

L'exemple de Téllez a Badalona: la desobediència és el camí

Jordi Martí i Font

El Govern Local de Badalona, avui, 12 d'octubre de 2016, ha decidit desobeir l'Estat de cara, a plena llum del dia i assumint-ne totes les conseqüències. L'ordre del jutge que els impedia obrir les portes de l'Ajuntament en un dia festiu que no és reconegut com a tal per qui no accepta que el començament de la colonització i extermini dels pobles d'Amèrica mereixi cap celebració, per qui no accepta la Festa Nacional d'Espanya, ha estat estripada a la porta de l'edifici consistorial en roda de premsa.

Avui, 12 d'octubre de 2016, aquest gest marca un punt i a banda pel que fa al procés d'independència que una part del poble català porta endavant de forma decidida des de fa uns anys, amb un migrat acompanyament dels representants de les administracions locals i autonòmiques pròpies.

Fins ara, cada cop que un jutge havia demanat que s'aturés el que podia arribar a ser un acte de desobediència a l'Estat i d'obediència a la gent que majoritàriament havia votat opcions sobiranistes catalanes, els «representants» polítics havien dit que «perdó», que «no ho sabíem», havien mirat cap a una altra banda, havien dit que «no som nosaltres», o havien recorregut judicialment les sentències dels diversos tribunals que els havien requerit que canviessin de parer o que els havien recordat que allò que havien decidit era inconstitucional.

Malgrat aquestes postures gens clares, no desobedients amb l'Estat i continuadores del «sí però no», els mitjans del procés sempre havien glorificat aquests «representants» intentant crear màrtirs on només hi havia inconseqüents i malabaristes. No importa que fossin Homs, Mas i Rigau, no importa què haguessin fet, quan arribava la veritat, fins ara, tot ho negaven o ho recorrien, tot passava a obeir les lleis de la metròpoli ocupant.

Avui, José Téllez ha desobeït aquestes lleis a cara descoberta, junt amb sis membres més del seu Equip de Govern, i ha estripat l'ordre del jutge que els impedia obrir les dependències municipals en un dia festiu que, tot i que sigui estatal, és profundament colonialista i colonial. Avui, el procés d'independència de Catalunya ha fet la passa que el portarà a existir i a acabar algun dia. S'ha acabat el recurs davant lleis injustes, s'ha acabat assumir-les pel que pugui passar... Tal com recomanava Thoreau, tal com va fer Rosa Parks o els insubmisos al servei militar i la prestació social a casa nostra, avui Téllez ha desobeït i ha marcat el camí per seguir a partir d'ara. El no reconeixement de l'ordre establert ens ha de portar a un nou ordre on tot esdevingui diferent i tot es bellugui prou per no ser una fotocòpia del sistema de dominació que fins ara ha regit l'esdevenidor de la nostra gent.

Téllez i l'Equip de Govern de Badalona, al costat dels dels Guiamets, Berga, la Vilella Alta, Campredó, Celrà..., al costat de centenars de regidors i regidores d'arreu del país, però sobretot al costat de milers i milers de persones que avui treballant han rebutjat la Hispanitat, s'ha afirmat com a ésser humà lliure i sobirà. És per això que mereix tota la nostra solidaritat i consideració, tot el nostre suport, no només en la repressió que seguirà les seves accions sinó sobretot en la desobediència que cal que assumim i passem a exercir. Sapiguem fer-nos dignes del seu gest. A partir d'avui, més que mai, desobediència!

Dijous, 13 Octubre 2016 11:45

Cunit… y “Il dolce far niente” de la regidora Esther Otero

Martin Grondona

Varios amigos y compañeros del pueblo, me aconsejaron no contestar, y tampoco tomar en cuenta la lectura de lo que ella cree que sucede en nuestro pueblo. Particularmente me duelen sus aparentes afirmaciones, y no deseo dejar pasar la oportunidad de responder a semejantes falsedades.

Hoy día, en las redes sociales y medios de comunicación, cualquiera puede dar una opinión, pero esta señora, siendo una regidora en funciones del ayuntamiento, debería informarse un poquito más de las actividades que se realizan en su propio pueblo.

Decir textualmente que en Cunit “l'oferta cultural i lúdica actual és actualment nul·la” , es confesar un desconocimiento grave de lo que sucede delante de su nariz, o actuar deliberadamente con perversidad. También, y continuando con la catarata de datos falsos, ella llega a la conclusión que “los pocos turistas que quedan en Cunit”, no encuentran actividades para disfrutar, desconociendo que las playas de Cunit estuvieron de “gom a gom” durante todo este verano, y disfrutaron como nunca de la oferta cultural, deportiva y lúdica que día a día se ofreció en Cunit. Eso sí, propuestas culturales o de promoción económica de esta señora y del grupo Ciudadanos de Cunit, cero. Cero patatero. Res de res...

También la Sra. Otero como portavoz de Ciudadanos de Cunit, debería tener en consideración que sus “relatos salvajes” de intentar conjugar a Cunit como si fuera un pueblo fantasma, no hacen más perjudicar la imagen de este pueblo que dice querer defender, con el único objetivo de quedar simpática con los agoreros de siempre, que se creen “superhéroes” al teclear “Me Gusta” en su facebook , sumando más ignorancia aun, a la falta de verdad y desconcierto que generan.

Pero hay más... y es peor aún.

“Il dolce fer niente” del gobierno como ella afirma, degrada, humilla e ignora el trabajo de todos los técnicos del ayuntamiento, y no se salva ninguno. En este pueblo, estos técnicos, independientes del color político del gobierno, realizan un trabajo inmejorable con los pocos recursos que posee este ayuntamiento, por los motivos y responsables que todos conocemos.

En este pueblo, estos técnicos hacen maravillas aportando trabajo, garra y sacrificio, en cada acto y evento cultural, social y de promoción económica que han concretado, y aprovecho este medio, para felicitarlos por su actitud y compromiso.

¿Y porque todo esto, Sra. Esther Otero? Solo por buscar protagonismo y presentarse con una linda y gran foto, como la simpática salvadora del pueblo.
Y Sra. Esther, a pesar de lo que usted piense, Cunit ya figura en el mapa...

Visca Cunit!!!

Dimecres, 12 Octubre 2016 19:26

Il dolce far niente del govern de Cunit

Esther Otero

Hem descobert que l'Ajuntament de Cunit practica una nova modalitat de govern: Il dolce far niente. Consisteix precisament en no fer gens o res, i cobrar suculents sous públics per això.

Portem aguantant aquesta nova modalitat política des de fa més de dos anys: un govern que no ha impulsat ni una sola mesura de promoció econòmica, cultural o esportiva; i les poques activitats que es fan sempre vénen promogudes, propostes o realitzades per la societat civil, agrupacions culturals, esportives o comerciants. I és que, si vas a l'Ajuntament a demanar alguna cosa, la resposta per defecte és “no es pot” o “aquests són els requisits...” –interminables-, o “la normativa sonora.., la normativa urbanística.., això és un assumpte molt complex..,” o el repetitiu “no hi ha diners”. Pretextos i excuses que demostren la falta de voluntat i capacitat de lideratge per canviar o dinamitzar el poble.

I aquest és model de poble de l'equip de govern, un poble en el qual quan arriben els turistes -els pocs que ens queden, per cert-, s’han de dedicar pura i exclusivament al il dolce far niente perquè l'oferta cultural i lúdica actual és actualment nul·la.

Però llegeixin l'última, davant la falta d'activitats de promoció i oci a Cunit, resulta que fins i tot els pobles veïns utilitzen les nostres rotondes per anunciar les seves activitats lúdiques, coneixedors que gran part del públic que visita les festes i activitats dels pobles veïns són els nostres veïns perquè a Cunit no hi ha res a fer.

Aquesta situació ha de revertir-se perquè tenim un microclima immillorable, una de les millors platges de la comarca amb els seus característics espigons, aigües tranquil·les ideals per a un turisme familiar; tenim rutes de senderisme per un paisatge de vinya del Penedès, una ubicació estratègica entre Barcelona i Tarragona; i una bona comunicació per tren i carretera; i el que és més important, centenars d'hectàrees en primera i segona línia de mar encara per urbanitzar i amb un futur molt prometedor.

Per tot això, des del Grup municipal de Ciutadans (C’s) a Cunit treballem conjuntament amb els nostres companys a tot el Baix Penedés, al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i hem aconseguit l'aprovació d'un pla de reactivació socioeconòmic en tot el Baix Penedés a la Càmera Catalana. Un primer pas d'un llarg camí per situar a Cunit al mapa. Visca Cunit!

Dissabte, 08 Octubre 2016 11:44

L'honor és nostre, president

Mercè Dalmau i Mallafré

L'honor és nostre, president. Sí, l'honor és formar part d'un partit amb un líder com vostè que, tot i el que afirmen des de l'Estat, representa els dos valors més importants que un polític pot tenir en els temps actuals: demòcrata -en el seu sentit més ampli i transversal- i haver sabut deixar de banda els interessos personals per anteposar la voluntat d'un poble que demanava i segueix demanant poder expressar la seva voluntat i desig de convertir-se en un país independent, només això.

Demanen la inhabilitació del president Mas, i de les conselleres Rigau i Ortega per haver permès que la gent votés al 9-N? Ho rellegeixo un i mil cops, escolto les diferents tertúlies dels principals mitjans de comunicació catalans i arribo a la mateixa sensació: un sense sentit que només pot passar a un Estat amb qui, de moment, encara convivim. Tot i així, seguint les paraules del president Puigdemont, som molts més els que preferim les urnes a les arnes.

Tot i que sembla una broma de mal gust és la realitat de la "justi-política" de l'Estat Espanyol. Un Estat que pretén donar lliçons, ser el referent però que està totalment fracturat, políticament parlant, i que ja no pot amagar més les seves vergonyes. Pots mirar a Ferraz o a Gènova però no trobaràs una dosi del que aquí hem sabut gestionar, tot i les dificultats, gràcies a la visió de líder i demòcrata que any rere any ens va transmetre el president Mas a cada reunió del Consell Nacional, a cada míting. Diàleg, urnes, respecte, legalitat, contraposició d'idees, valors... L'honor és nostre president.

Tirant una mica d'agenda, recordo la seva intervenció a l’acte final de la campanya de les eleccions generals del passat 24 de juny a Manresa i li puc assegurar que som molts els que seguirem dempeus al seu costat president i al costat del president Puigdemont per defensar les nostres llibertats, passi el que passi... diguin el que diguin. I sí, també seguirem sent soldats al servei d'un país, d'una causa i d'un model de gestió, la nostra i la que demana bona part dels ciutadans d'aquest petit país que tant sentim. Com ens va demanar, ens seguirem deixant una part del nostre cor i ànima a cada acte, a cada plenari municipal o a cada votació on estigui en joc el futur de Catalunya. L'honor és nostre, president.

Divendres, 30 Setembre 2016 16:32

Ajuntament de la Selva del Camp: informa?

Edgar Fernàndez Blàzquez

Fa unes setmanes, l'Ajuntament de la Selva del Camp va repartir una carta a les cases dels seus vilatans per "informar" sobre el projecte de remodelació de la carretera que uneix el municipi amb Almoster. L'acció informativa es produïa després que la Plataforma d'Afectats que reclama un traçat més respectuós amb el territori, engegués una campanya informativa per explicar les diferents alternatives que s'han plantejat alhora d'enfocar aquestes obres.

D’entrada, cal dir que és una llàstima que les institucions només esmercin esforços en comunicació per respondre a una campanya i pretendre desacreditar a persones que s'organitzen, precisament, per trencar amb l'opacitat i el silenci. Una opacitat i silenci que és utilitzat per les administracions públiques per tenir allunyada a la població dels afers que li afecten en pròpia pell, per tal de poder fer i desfer amb major "eficiència, eficàcia i celeritat".

Però, la qüestió no acaba aquí. 'L'Ajuntament informa' no és pas una carta adreçada als veïns i veïnes que puguin estar preocupades per aquest projecte de remodelació de la carretera sinó que és, paradoxalment, un text d’una sola pàgina on s’hi encabeixen diferents mentides i mitges veritats.

En primer lloc, l'Ajuntament diu que la intensitat mitjana del trànsit diari en aquesta carretera és de "1.490 vehicles" per intentar justificar que la carretera sigui ampliada. Tothom que sigui de La Selva del Camp o d'Almoster (o fins i tot jo que sóc de Reus) sap perfectament que aquesta dada no correspon amb la realitat. Surt a més de dos cotxes per minut si comptem només hores de dia!

Aquesta dada l'han tret de l' informe que els tècnics de la Diputació de Tarragona van realitzar per promoure aquesta ampliació del vial. Malauradament, cal denunciar que els tècnics i tècniques de la Diputació de Tarragona tenen uns recursos més que limitats precisament perquè els partits puguin utilitzar els informes a interès subjectiu. Com a proper diputat provincial, tinc coneixement de primera de mà de la feina que desenvolupen i de les traves que els polítics fiquen a la seva feina, tot intentant prioritzar obres que no tenen aquesta condició a parer dels tècnics.

En la carta l'Ajuntament també informa que el projecte va ser "aprovat per unanimitat de tots els grups polítics de la Diputació". La CUP ens vam abstenir a la Comissió Informativa per falta d’informació i no conèixer l’opinió de les persones més afectades. Tanmateix, per causes personals, el diputat de la CUP no va poder assistir al Ple on es va debatre aquesta proposta, on hauríem votat "No". Ara mateix, no només ens oposem a la proposta de traçat aprovada inicialment "sense unanimitat" a la Comissió, sinó que hem presentat al·legacions a aquest projecte i defensarem un traçat que sigui més idoni amb el territori i la seva gent, tal i com planteja la Plataforma.

Per últim, només ens queda desitjar que l'Ajuntament de La Selva del Camp canviï d'estratègia. La CUP també volem que l'Ajuntament informi, però volem que ho faci objectivament i generant espais de debat i de decisió ciutadana per involucrar en aquest projecte a tots aquells i aquelles que hem d'utilitzar aquesta carretera.

Divendres, 30 Setembre 2016 08:30

La cabra siempre tira al monte

Juan Antonio Ramírez

Este dicho español viene a decirnos que por más que tratemos de escapar de nuestras raíces estas siguen ahí. Se puede domesticar a una cabra pero esta tendrá una tendencia irrefrenable a subirse por las zonas más escarpadas del monte.

Este, es el mejor ejemplo para hablar del posicionamiento y comportamiento del equipo de gobierno de Vila-seca y su alcalde, el señor Poblet, en relación a todas las acciones tomadas por Consistorio durante estos meses sobre el ‘Procés Constituent’ que quiere acabar en la eventual creación “d’un estat català independent”.

Los políticos deberían ser valientes y consecuentes con sus principios. En Vila-seca, teníamos un alcalde cobarde y ambiguo, pero en el pleno de septiembre por fin demostró su valentía y se posicionó de una manera contundente: “apoyar y defender cualquier acuerdo o decisión que surja del ‘Parlament de Catalunya’ en referencia al ‘Procés Constituent’ es totalmente lícito, lo respetamos y a la vez le aplaudimos”, por su valentía, dijo.

Abandonó la hasta ahora ambigüedad ideológica que le caracterizaba. Aquella, que con cinismo, le hacía en un pleno abstenerse en la votación de la adhesión del municipio a la Asociación de Municipios por la Independencia (AMI); en otro, aprobar una moción con su voto a favor para el cumplimiento de la Ley 39/1981 sobre el uso de las banderas o días después, dejar su(s) puesto(s) de trabajo para acompañar a un imputado, el señor Mas, a declarar ante la justicia por saltarse la Ley. No sólo acompañarle: vitorearle, aplaudirle y endiosarle ante su camino rupturista.

A las preguntas de Ciutadans en el pleno sobre el posicionamiento de Convergencia en Vila-seca con referencia al “Procés”, siempre nos contestaba con la frase de “nosaltres només complirem el nostre programa”. ¡Qué menos! Cumplir con un programa de gobierno es el deber y la responsabilidad de cualquier político pero eso no le exime de decirle a sus votantes cuál es su posicionamiento en un tema tan sumamente importante como este. No quería defraudar a sus votantes, esos que hace treinta años que le dan apoyo para ser un político que no quiere la independencia.

El señor Poblet es sabio, cuenta con una larga trayectoria y una sobrada experiencia, sabe que su pueblo no lo vota por separatista, lo vota para ser cabeza de la Diputación y sabe de primera mano que votar a favor de la independencia significa automáticamente perder las próximas elecciones municipales.

Por eso, hoy felicito al señor Poblet. Un político se debe a sus votantes. Creo que ha tomado la decisión correcta, posicionarse, ser valiente y apartarse de la ambigüedad. En definitiva, Vila-seca ya sabe desde hoy que su alcalde tiene una irrefrenable tendencia hacia el “Procés Constituent”; como dije al principio, la cabra siempre tira al monte.

Dimarts, 27 Setembre 2016 09:27

¿Turismo accesible para todos?

Reyes Pino Mota

Este año la consigna del Día Mundial del Turismo 2016 es 'Turismo accesible para todos'. No podemos obviar que Salou es una plaza turística, pero ¿es accesible?

En algún momento de nuestra vida todos hemos sufrido algún tipo de discapacidad –tanto turistas como vencimos del municipio-, ya sea una enfermedad transitoria, una operación, una fractura puntual, un embarazo o sencillamente hacerse mayor. La incapacidad no afecta únicamente a una pequeña parte de la población, que la padece permanentemente, sino que es algo que sufren todas las familias de forma directa o indirecta.

Por eso, desde el Grup Municipal de Ciutadans (C’s) Salou, hemos querido presentar una iniciativa para el próximo pleno en el que pedimos el desarrollo de un Plan de Accesibilidad Universal en nuestro municipio que cuente con la participación de las entidades y colectivos afectados para recoger las necesidades reales de primera mano. Así como, la creación de un grupo de trabajo para un fijar un calendario de actuaciones y llevar a cabo el seguimiento del Plan Municipal de Accesibilidad. Y finalmente, adherir al ayuntamiento de Salou a la plataforma 'Meta 2017', especialistas en materias de accesibilidad universal.

Está más que demostrado que una mejor accesibilidad mejora la vida de las personas y debe ser un compromiso y una responsabilidad para todos los que estamos trabajando para los vecinos de Salou. La propuesta de C’s no implica hacer grandes inversiones sino pequeños retoques a lo que ya tenemos; y que los futuros proyectos sean en base a lo establecido en el Plan Municipal de Accesibilidad Universal (PAU). Y de este modo, tal y como propusimos en nuestro programa electoral, hacer de Salou una ciudad moderna, abierta y accesible para todos.

Por otro lado, también entendemos que aunar esfuerzos, conocimientos y experiencias es importante para el éxito de nuestra propuesta. Por ello, creemos conveniente, y así lo hemos solicitado, que se cree un grupo de trabajo compuesto por técnicos, entidades y colectivos afectados; además de expertos en la materia y representantes de los distintos grupos municipales, con el fin de trabajar conjuntamente y llevar a cabo un correcto seguimiento.

La implantación del Plan Municipal de Accesibilidad Universal supondrá, no solo la mejora de la calidad de vida de los vecinos y vecinas de nuestro municipio, sino que mejorará la imagen de la ciudad, favorecerá nuestra marca de turismo familiar y le añadirá valor a un nuevo modelo de ciudad turística inclusiva, sostenible y accesible.

Dilluns, 26 Setembre 2016 12:43

“La crisi del peix blau”

Beatriz Pérez Velasco

És coneguda per tots els tarragonins i tarragonines la crisi que està patint des de fa uns anys el sector del Peix Blau. Fins al punt de demanar “no ens deixeu morir” van arribar els pescadors i ho vam poder comprovar el mes d'abril d’aquest any en una manifestació davant de la Confraria de Pescadors. Cansats de suplicar la implicació de la Generalitat, el Govern Espanyol i de la Unió Europea; i veient com no se’ls ajudava es van manifestar. Parlem de més de 200 famílies a tota la comarca de Tarragona que directament es veuen afectades.

Progressivament, els armadors han vist resignats com cada any són menys les barques que surten a pescar. La mida del seitó no és suficient per comercialitzar i cada dia es capturen menys quilos de sardina. Per tot això, demanen que es dugui a terme un estudi biològic sobre el problema del Peix Blau a Tarragona i conèixer la causa d’aquest problema. També reclamen que es facilitin ajudes econòmiques i socials per recolzar la situació dels mariners i dels armadors, ja que un altre dels agreujants a la seva situació és que durant els dos mesos que fan la parada biològica, els mariners han d'anar a l’atur perquè no han disposat d’ajuts adients per poder subsistir els dos mesos de la parada. Alhora, als armadors no se'ls han pagat els ajuts per parada biològica dels dos anys anteriors. I jo em pregunto: quina família pot subsistir amb 40€ setmanals de sou? Fins quan es pot permetre aquesta situació?

He viscut al Serrallo i conec el problema de primera mà, per aquest motiu; abans que esclatés la situació als mitjans de comunicació a l’abril, ens vam reunir amb el President de la Confraria de Tarragona, el President de l’Associació del Peix Blau de Tarragona, representants del sindicat CCOO i pescadors del Peix Blau.

El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) de Tarragona, del que jo formo part com a consellera, va proposar una moció per recolzar al sector que va comptar amb el recolzament de la resta de grups polítics del Consistori al novembre de 2015. I per altra banda, vam seguir treballant el tema des de el nostre grup parlamentari, sempre present a les reunions amb els pescadors, al Parlament de Catalunya i s’ha aconseguit que s’aprovi per unanimitat una Proposta de Resolució perquè es faci l’estudi biològic, que es destinin ajudes econòmiques als mariners des del Govern i fer efectives les ajudes econòmiques del Fons Europeu Marítim i Pesquer.

Per la meva part, crec que hem donat una passa endavant, però que ens queda molta feina pendent. Cap de les parts, pescadors i polítics, no ens podem adormir i hem de continuar treballant per a que es facin realitat tots els acords el més ràpid possible. I que una vegada s’hagi realitzat l’estudi, es pugui posar remei i els pescadors segueixin treballant tant dur com sempre amb el sou que mereixen i nosaltres seguim gaudint del peix blau durant tota la vida.

Pàgina 80 de 92

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

Segueix el nostre canal de Telegram 

Per rebre en temps real els titulars d'InfoCamp 

telegram1

Consentiment per al tractament de dades personals:

Iniciatives de comunicació del Camp de Tarragona S.L., és el Responsable del Tractament de les dades personals de l'Usuari i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (GDPR), per la qual cosa li facilita la següent informació del tractament:

Finalitat del tractament: Subscripció al butlletí informatiu.

Criteris de conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu per mantenir la subscripció al bloc.

Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers, excepte per obligació legal.

Drets que assisteixen a l'usuari: dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dret a presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es) si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent.

Dades de contacte per exercir els seus drets: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

icona missatge de correu electrònic

Butlletí de titulars

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu:

Privacitat:
  •  
Consentiment per al tractament de dades personals:

Iniciatives de comunicació del Camp de Tarragona S.L., és el Responsable del Tractament de les dades personals de l'Usuari i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (GDPR), per la qual cosa li facilita la següent informació del tractament:

Finalitat del tractament: Subscripció al butlletí informatiu.

Criteris de conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu per mantenir la subscripció al bloc.

Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers, excepte per obligació legal.

Drets que assisteixen a l'usuari: dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dret a presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es) si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent.

Dades de contacte per exercir els seus drets: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..