Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Anti-carta als Reis"

Opinió Plataforma Oppida
Dimecres, 28 Desembre 2016 09:57

Benvolguts Reis d'Orient,

Els membres de la Plataforma Oppida us fem arribar la nostra 'carta' amb els nostres millors desitjos de cara a l'any que ja arriba. Esperem que us els llegiu amb molta atenció i que ens en concediu algun amb la vostra gran influència dins la nostra ciutat:

- Demanem que la nostra Tàrraco estimada torni a ser el que era en èpoques d'August. Enderroquem el casc antic, desenterrem la ciutat romana que hi ha sota, i convertim-la en el museu romà que es mereix la capital de l'Hispània Citerior! D'aquesta manera els problemes de Ca l'Ardiaca i de la resta de cases en perill de ruïna de la Part Alta desapareixeran.

- Supliquem que a Tarragona només hi hagi 3 festes a l'any: Sta. Tecla, St. Magí i Setmana Santa. Ja n'hi ha prou de tants actes al carrer, que estem farts de soroll i amb tanta activitat no podem fer fotos boniques de la nostra ciutat museu

- Volem que a les persones que vulguin programar activitats al carrer encara els costi més poder-ho fer. Haurien de fer falta encara més formularis i papers per emplenar, i només s'hauria de concedir el permís si el plenari de l'ajuntament l'aprova de forma unànime.

- Creiem necessari haver de pagar per utilitzar l'espai públic, que hi ha molta gent que l'utilitza en excés. Us demanem, doncs, que s'implanti la zona blava pels bancs, la verda pels pipicans i la taronja pels parcs infantils.

- Volem que l'associacionisme desaparegui de la nostra ciutat, i que les entitats i col·lectius existents es dissolguin. Amb la programació de l'Ajuntament en tenim de sobres!

- La decisió de la Sala Trono de tancar portes temporalment creiem que és molt encertada. En aquesta línia, un dels nostres desitjos és el de tancar indefinidament totes les sales alternatives de teatre i música. No podem permetre que els facin la competència als majestuosos Teatres de la ciutat ubicats a la Rambla, que ja ofereixen prou varietat cultural.

- Proposem que l'Ajuntament es vengui el seu patrimoni per eixugar el deute i així es pugui potenciar encara més l'explotació privada de la ciutat i dels seus béns. Això sí, la Tabacalera no es toca, que s'ha de fer un viver de l'animal protegit tarragoní: els coloms. Els animals també tenen drets!

- Demanem que es prohibeixi l'ús de la bicicleta i que es redueixin els horaris del transport públic de la ciutat. Com a contraoferta, proposem que el trenet turístic sigui el mitjà de transport de tota la ciutadania (tant local com turista) i que aprofiti la gran i extensa xarxa de carrils bici de la ciutat per circular.

- Ens agradaria molt poder celebrar la inauguració dels Jocs del Mediterrani a la Petroquímica. D'aquesta manera aconseguiríem el rècord guinness de la flama olímpica més grossa i pudenta. Les persones encarregades d'encendre-la, està clar, serien les companyes de Cel Net.

- L'IBI hauria de pagar-se només si es fa ús de la propietat en qüestió. Tots aquells habitatges buits haurien d'estar-ne exempts, tal i com es fa amb les propietats pertanyents a l'excel·lentíssim i reverendíssim senyor Jaume Pujol, arquebisbe de la ciutat.

- Ens encantaria que la ciutadania veiés amb bons ulls el Pla Parcial que inclou el macrocomplex de la Budallera. Una tercera muralla seria l'atracció turística necessària per fer que ens envaeixin hordes de turistes durant tot l'any.

- I als d'Oppida aquestos, porteu-los carbó. No fos cas que el model de ciutat que proposen arribi algun dia. NO VOLEM que Tarragona es converteixi en un formiguer d'activitats socioculturals gratuïtes i a l'abast de tothom, ni que els seus habitants construeixin xarxes de suport mutu per enfrontar-se a les adversitats.

Moltes gràcies per la vostra atenció.
Que tingueu una molt bona entrada d'any,

Plataforma Oppida

Plataforma Oppida

Plataforma Oppida

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: