Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cinc mil milions de raons per la independència i un Parlament

Opinió Carles X. Gómez Martínez
Dijous, 15 Desembre 2016 20:07

Properament s’ha anunciat el rescat de les autopistes de peatges radials a Madrid. El cost, cinc mil milions de res, als que s’han d’afegir els milions de rescat del túnel dels Pirineus. Si a això afegim la indemnització de la plataforma Castor, podem deduir el que ens costa a tots les aventures empresarials d’alguns empresaris de renom d’aquest país, que, es clar sempre guanyen. I si no, ve el govern amic i el rescata. Així, es més fàcil ser empresari.

Crida l’atenció si més no, que l’Estat que tant estima a Catalunya, no té mai diners ja no per fer inversions noves, si no per realitzar les que publiquen als Pressupostos de l’Estat que per cert, pugen molt menys que els rescats esmentats. Així, ens trobem que finalitzant l’any, només s’han realitzat un 15% de la inversió pressupostada a rodalies. No hi han diners per rodalies, sí que n’hi ha pels amics. L’any vinent poden pressupostar deu mil milions d’inversions a Catalunya, o cinquanta mil, és igual, no els compliran, no ho han fet mai en trenta-cinc anys de democràcia. Però podran sortir publicats als Pressupostos que queda molt bonic i emetre’ls per televisió perquè tot l’Estat pugui dir que ens queixem de vici. De l’incompliment, evidentment, no publicaran res.

Naturalment, aquesta despesa no quedarà comptabilitzada com una inversió a Madrid, ja que com quasi tot el que fa referencia a la capital, com que son estructures nacionals, constarà com una inversió feta a tot l’Estat. Així ens trobem que a les estadístiques figura que la capital paga i a canvi s’inverteix poc al seu territori.

I a Catalunya què? Doncs s’inverteix en justícia. Es crida a declarar a la representant del Parlament sobirà del poble de Catalunya per permetre una votació que precisament va ser una demanda dels votants catalans. I es cita a declarar càrrecs municipals i gent del carrer per exercir la llibertat d’expressió.

I també inverteix en inspectors d’Hisenda, que no caben a l’edifici de la Rambla i estan habilitant de nous. No es treu mai prou de Catalunya. S’han de rescatar les empreses amigues.

Incompliment de pressupostos, rescats, imputacions, compareixences a declarar, inspeccions. Cinc mil milions de raons per crear el nostre Estat i administrar els nostres recursos. I per la dignitat del nostre Parlament i la salvaguarda de la democràcia, raons per fer pensar tothom, els independentistes i els que no ho tenen clar.

Carles X. Gómez Martínez

Carles X. Gómez Martínez

Coordinador de l'ANC Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: