Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Fel·lacions, cunnilingus i altres plaers electorals"

Opinió Biel Ferrer Puig
Dimecres, 24 Mai 2023 21:21

Fel·lacions, cunninlingus i altres plaers electorals

1 Fel·lacions. Tothom sap que, sense la independència, no podrem resoldre bo i res en aquest país sotmès: per exemple, la plena normalització de la llengua catalana. A l'institut de Reus on treballo, fa anys que els alumnes esperen que arribin els ordinadors d'ús personal que els governs els han promès per poder escriure en català aprofitant les noves tecnologies; l'únic tutor de l'aula d'acollida no dona a l'abast per atendre com cal els més de 30 alumnes nouvinguts que necessiten aprendre la llengua catalana quan la ràtio establerta pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i que incompleix com el mandat del Primer d’Octubre és de 10 alumnes nouvinguts per professor que fa de tutor d'aula d'acollida; els alumnes del Batxillerat Internacional no entenen per què no poden presentar les Monografies de final d'etapa en català i les han de presentar en castellà, francès o anglès; i les ràtios d'ESO, amb 30 alumnes per classe, i de Batxillerat, amb 40 alumnes per classe, són pròpies dels gloriosos temps de l'ensenyament franquista i no permeten fer activitats com cal d'expressió oral en llengua catalana amb profunditat i extensió. Tots sabem que necessitem la independència per resoldre aquests problemes i molts d'altres. Aprofitaran els partits polítics suposadament independentistes (Junts per Catalunya, Erc i Cup) un bon resultat a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 per a fer la independència com quan l'any 1931 Macià va proclamar la República Catalana arran d'unes eleccions municipals o continuaran traint-nos cada dia que no apliquen el mandat del Primer d'Octubre de 2017 quan el poble català va votar i va guanyar la independència en aquell referèndum legítim, legal i vinculant? Doncs vot nul.

2 Cunnilingus. No dir tota la veritat i amagar informació al ciutadà és molt lletjot. Ho dic perquè els polítics del Centre de Normalització Lingüística de Reus i d’arreu del Principat de Catalunya presenten sempre unes dades espectaculars d'inscripció als cursos de llengua catalana, sempre estan plens, però el que no diuen és que hi ha una gentada que se'n queda fora fornint unes llargues llistes d'espera. Ho sé de primera mà perquè no fa pas gaire vaig intentar inscriure-hi el Danylo, aquest noi refugiat de guerra ucraïnès que es guanya la vida tocant el violí per carrers i places de Reus i Tarragona, i me'n van dir això: que no hi havia lloc per a ell i que es posés a la cua... Ara, el Danylo s’ha de pagar de la butxaca classes particulars de català per a poder reprendre els estudis d’ADE a la Facultat d’Economia i Empresa de la URV a Reus el curs vinent. No els cau la cara de vergonya, als governants de Reus i de Catalunya, per aquesta situació pròpia d'una comunitat autònoma de pa sucat amb oli sense recursos ni poder, que és incapaç de fer una oferta prou generosa, eficaç i imprescindible de cursos de llengua catalana a fi de convertir la llengua catalana en la llengua nacional hegemònica que tothom ha de poder aprendre i ha de saber usar? Doncs vot en blanc.

3. I altres plaers electorals. Com bé diu el filòsof de les garrigues que no menteixen, la campanya espanyola a les municipals va de fatxes i ocupes, la campanya catalana va d’abstenció o abstenció: mireu en quina voleu participar perquè la política no és només votar i ara mateix la política és no votar. Contra el masoquisme de votar un partit polític que et nega el legítim plaer de fer la independència i de celebrar-ho com cal pels beneficis que ens aporta, proposo exercir diumenge que ve el millor hedonisme col·lectiu que ens mereixem com a catalans: anar ben afaitats i empolainats a passejar ben lluny d’un col·legi electoral i, doncs, abstenir-nos de participar en aqueixa farsa partitocràtica de qui la té més llarga mentre oblida el país. Per què estar-se de gaudir d’un tal orgasme, farcit de llibertat, dignitat i radicalitat? Ja ho va escriure el savi de les dones i els dies: somriu quan surts d’ella i es torna a cloure intacta.

Biel Ferrer Puig

Biel Ferrer Puig

Filòleg i professor de Llengua Catalana i Literatura a l’institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: