Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Per un sistema educatiu de qualitat"

Opinió Ester Amill
Dilluns, 22 Mai 2023 00:17

Ara Reus vol garantir un sistema educatiu equitatiu amb la màxima qualitat per a una bona formació dels nostres alumnes. És cert que gran part dels canvis referents a Ensenyament venen donats des del departament, però estarem atents per aconseguir tot el pugui beneficiar l'educació a Reus.

En referència a l'educació infantil de primer cicle, proposem un treball en xarxa entre les escoles bressol públiques i privades, ja que ambdues parts són necessàries per a donar un bon servei als infants de la ciutat.

Treballarem perquè les escoles de Reus siguin integradores, inclusives i constitueixin una eina de cohesió social a tot el municipi amb l'afany de crear una ciutadania lliure i compromesa. Per aquest motiu reclamarem que es doti d'autonomia als centres escolars, amb la confiança que aquesta llibertat ens ajudarà a créixer, innovar i teixir sinergies entre ells. Lluitarem per una baixada de ràtios, un augment de professionals a les aules, la creació de la figura de l'orientador pedagògic, unes millors condicions pels docents i la supressió de taxes i retallades.

Continuarem promovent les activitats culturals i esportives i garantir l'oferta de places educatives en la formació reglada i no reglada.

Cal donar suport al desenvolupament i consolidació del model d'educació plurilingüe i intercultural, posicionant el català com a llengua de referència i que sigui l'eix vertebrador de l'aprenentatge integrat.

Voldria destacar la importància de les escoles més enllà de l'horari lectiu. És per això que cal impulsar el programa Patis Oberts per potenciar els centres educatius de barris amb problemes greus d'inclusió social.

Parlem d'inclusió, una de les paraules que més s'utilitza en educació. Per a Ara Reus la inclusió real implica garantir que tant a les aules com en els claustres es treballa en les mateixes condicions. Els docents i els alumnes formen part del grup. Perquè aquesta situació idíl·lica pugui ser real, és necessari que els nois i noies tinguin els suports necessaris i els docents un bon acompanyament. Cercarem els recursos per fer-ho possible.

Necessitem garantir un sistema educatiu equitatiu amb la màxima qualitat per a una bona formació dels nostres alumnes mitjançant l'atenció personalitzada i l'aprenentatge competencial. Reus ha d'anar avançant cap a una estratègia educativa cada cop més àmplia.

Com Ajuntament, participem en aspectes territorials i socials de la programació de la política educativa, majoritàriament de la xarxa pública de 0 a 3 anys, dels ensenyaments artístics i de les escoles d'adults; però hem de continuar reclamant al departament d'Ensenyament que destini més recursos en els centres amb més necessitats i s'adoptin mesures compensatòries.

I no ens oblidem de la importància de la Formació Professional. Cal que estigui encarada a l'èxit formatiu dels alumnes i a una formació que prepari, de forma real i efectiva, els estudiants per al nostre model productiu de qualitat. N'és un exemple la Formació Professional Dual.

En definitiva, treballar perquè els reusencs i reusenques gaudeixin d’un sistema educatiu de qualitat amb les màximes competències des de la ciutat. Anem a fer-ho realitat.

Ara tu, vota Ara Reus

Ester Amill

Ester Amill

Professora i número 6 de la llista electoral d'Ara Reus

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: