Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Les Dones Grans pateixen violència masclista, però tendeixen a normalitzar-la"

Opinió Jerusalem Torra Garcia
Divendres, 25 Novembre 2022 17:10

El 25 de novembre Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona. Un col·lectiu que poc es parla, invisibilitzat, són les Dones majors de 65 anys.

Les Dones grans, poques vegades denuncien al seu agressor, la majoria de vegades en el seu entorn familiar més proper (cònjuge, fill...) que per por, vergonya, dependència econòmica i emocional, soledat, escut creat per protegir el seu propi silenci,demències, falta de suport entorn, no trencar nucli familiar, desconeixement de circuits d’ajuda i social, per el paper tradicional de gènere . A més s’afegeix quan tendeixen per normalitzar la violència i resignació davant la vida que assumeixen com un propi rol.

Apostem per revisar protocols, crear mecanismes d’atenció específica, elaborant guies d’actuació que abordin la Prevenció : amb factors de risc i les diferents formes de maltractament; Detecció : amb el mètode d’observació i escolta activa amb els professionals i el teixit social i comunitari; i Intervenció : amb cossos de seguretat , recursos socials, de salut, jurídics i professionals en el maltractament de les dones grans.

L’OMS assenyala que la violència contra les dones constitueix un problema de salut pública i una violació dels drets humans de les dones. Actualment existeix un increment del 26% de maltractament de Dones Majors de 65 anys a Catalunya 2021 (font; Àrea de Relacions Institucionals i Atenció ciutadana Mossos Esquadra ).

No oblidem que el nostre silenci ens converteix en còmplice i en cas d’abús o sospita hem d’alertar, aturem les violències masclistes i que les dones puguin assolir la plena ciutadania, autonomia, llibertat , dignitat , autorealització, assistència i participació.

Jerusalem Torra Garcia

Jerusalem Torra Garcia

Gerent de L'Arc Serveis

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: