Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Dades obertes al servei del jovent"

Opinió Núria Gavarró
Dissabte, 15 Octubre 2022 18:26

L’Ajuntament de Valls va lliurar aquest dimarts, els premis de la primera edició del ‘Repte Valls Open Data’.

Un concurs que neix de la iniciativa de la Regidoria de Transparència, OAC i TIC per tal de promoure l’ús de dades obertes com a recurs educatiu, incrementant el coneixement i les habilitats per tractar-les entre els més joves, i que hem convocat junt amb la Regidoria d’Educació. Un treball de recerca digital sobre els parcs infantils i les fonts de Valls que feia una proposta de millora d’alguns parcs infantils, que han realitzat José Antonio Ortega Argüelles i Oriol Ribé Quirós, alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de l’IES Jaume Huguet, n’ha estat el projecte guanyador

Núria Gavarró xerrada joves.

La posada en marxa d’aquests premis significa per part de la Regidoria de TIC i Transparència donar continuïtat al projecte del Portal de dades obertes de l’Ajuntament de Valls, presentat a finals del 2019, iniciativa pionera entre les administracions catalanes i que va ser premiat amb un dels guardons inclosos en la convocatòria 2020 dels Premis Alfons Ortuño de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Aquest projecte va néixer amb l'objectiu de proveir a la ciutadania de Valls d’un conjunt de dades estructurades i interoperables, i a la vegada, publicades en una xarxa Blockchain, una innovació que suma en favor de la transparència i ofereix major seguretat a la ciutadania pel que fa a la disponibilitat de les dades. L'obertura de dades públiques consisteix a posar la informació que posseeix el sector públic a l'abast de tothom en un format digital, estandarditzat i obert, seguint una estructura clara que permeti la seva comprensió i al mateix temps es facilita l'accés a aquesta informació per fomentar la seva reutilització. I, per encara millorar més el servei de transparència, s’automatitza el procés de publicació dels continguts.

Amb la posada en marxa d’aquest nou portal l’Ajuntament de Valls va fer un pas de gegant en el govern obert i en facilitar l’apoderament de la ciutadania vallenca, les dades de què disposem com a administració pública s'entreguen a la ciutadania amb la garantia que l’Ajuntament no podrà desfer aquest compromís de publicació ni tampoc modificar-ne la informació.

I amb aquests premis hem fet un pas més en l’estratègia que des de 2019 estem desenvolupant amb la intenció d’obrir les dades a la ciutadania. Com que coneixem que les futures i futurs reutilitzadors de dades són en aquests moments als centres educatius, ens adrecem a als més joves, perquè volem potenciar les seves habilitats per tractar les dades i estimular el treball per projectes i en equip. Estem convençudes que aquests premis fomentaran bones accions de millora de la nostra ciutat.

El “Repte Valls Open data” ha nascut per implicar els més joves en el procés de presa de decisions i a la vegada representa un assoliment més en el projecte de transformació digital i govern obert que impulsem des l’Ajuntament de Valls.

Núria Gavarró

Núria Gavarró

Tercera tinent d'alcalde i Regidora d'ERC de Transparència, OAC i TIC de l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: