Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Els concerts de música gratis resulten perjudicials per la cultura d’un poble"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Diumenge, 18 Setembre 2022 20:41

Cada dia sóc més partidari que els concerts i altres activitats de certs grups siguin pagant perquè és una manera de fer una preselecció natural que aclareix bastant bé el que després serà l’ambient que et trobaràs a dins.

No estic parlant de grans quantitats de diners, però amb 10 euros o 15 per persona n’hi ha més que suficient per evitar aglomeracions innecessàries i no haver d’aguantar gent que passaven per allí sense que els interesses el que succeïa sobre l’escenari. A vegades es dediquen a tocar la moral al veí més que a altres coses.

Trobo molt encertat aquest festival que Vilafranca del Penedès s’ha tret de la màniga tot just uns dies abans de començar la seva festa major que segons diuen vindria a ser la més tradicional de Catalunya per alguns. Vilafranca va organitzar tres grans concerts al camp de futbol el cap de setmana abans de al festa major al preu de 15 euros. Abans d’entrar al recinte hi havia barres, Food trucks i altres propostes per anar omplint la panxulina o si vols al sortir també podies agafar alguna cosa pel camí de casa. Els tres grups caps de cartell eren Macaco, Manel i Sopa de Cabra, acompanyats per altres grups que podrien estar aquí, però també podrien estar dins aquesta nova versió de festa major que han inventat aquest any.

Massa cops no valorem les coses gratuïtes que tenim a l’abast i que pel simple fet de no pagar un cèntim la nostra actitud cap a ells no és la millor.

Fer records com va fer el Vendrell amb Camela està bé, però entre una cosa i l’altra aquest concert que molts no saben encara amb quina excusa van actuar va costar més de 40.000 euros que l’ajuntament va deixar anar sense aconseguir res a canvi a part de fama i uns minuts de glòria per tres regidors que havien de fer les fotos davant una multitud que els aclamava presumptament. Encara els més afortunats varen ser els administradors de la festa major que varen recollir uns diners per destinar presumptament a alguna activitat de la passada festa major o potser aquests calerons estant esperant a què els nous comencin a fer alguna cosa.

És correcte fer coses gratuïtes per la gent, perquè si ara a alguns llocs hi van quatre gats, llavors la cosa encara seria més preocupant, però en un concert o similar o sembla que tens una assistència garantida, el millor es treure uns calers que et poden permetre contractar altres grups i donar més vida a altra gent. Aquí entre l’entrada i els diners que devien pagar els establiments establerts abans de l’entrada devien recollir una bona quantitat de diners que poden servir per altres coses en el futur.

De mica en mica anem perdent els diaris perquè entre altres coses estan els gratuïts que ofereixen una part dels de pagament i el problema és que aquests a part d’alguns casos excepcionals potser també vindran a desaparèixer per manca de finançament.

No anem de gent bondadosa i regalem tota cultura a la gent, però també hem de treure partida del nostre calendari i que la gent aporti diners per donar una més àmplia oferta al públic.

No ens calen 7.000 persones en un concert de festa major. Potser que en vinguin la meitat i amb aquests diners potser aconseguirem tenir una nova cita musical gratuïta on descobrirem nous valors de la música de casa nostra. No cal fer concerts pels veïns.

Cadascú que es pagui la seva festa. Molts tornaran a casa i ja els els ha vist prou.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: