Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Que no ens preguin el pèl"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Diumenge, 03 Juliol 2022 22:10

Estem en una legislatura que per diferents motius pot obrir les portes a l’entrada de l’extrema dreta en els nostres consistoris i per tant ens hem de conscienciar, relativitzar i descartar els seus missatges que de mica en mica anirem trobant a les xarxes socials, rodes de premsa, mítings i altres eines de comunicació i manipulació social.

Molts cops agafen una impressió general i la converteixen en una realitat tergiversada i a partir d’aquí generen una resposta racista que de en mica va entrant dins la consciència social.

Per evitar aquest tipus de discursos el polítics han de dir la veritat i reconèixer les seves errades i deixar de convertir les misèries humanes en fites històriques per la humanitat. Quan el vent no es favorable, llavors callen i atorguen perquè la gent en faci la seva lectura que potser més o menys real però que no fa cap favor el mutisme dels polítics. Hi ha coses en aquest Vendrell que sembla que encara no estan del tot acceptades pel que es podria anomenar anormalitat.

Una de les grans gestes de les darreres setmanes es organitzar un concert familiar un diumenge de juny amb Gisela a les 12 del migdia en una plaça sense ombres a tocar a la platja amb un termòmetre que superava els 25 graus i una xitxarra que imposava a petits i grans encara que les gorres eren les grans protagonistes. Davant aquesta situación climàtica que podria generar més mal que bé es va ruixar amb una manega els participants en aquest esdeveniment. No podem jugar d’aquesta manera amb les persones que requereixen unes condicions mínimes quan es pensa fer una cosa perquè les coses es fan i es desfan i no sorgeixen com a bolets en qualsevol lloc i a qualsevol hora.

Un altre tema és un dels clàssics que esperem que el proper estiu s’acabi solucionant amb el nou equip de govern que sigui ens tregui de sobre aquesta absurditat de tancar les dutxes de la platja quan es perden molt més  en les fuites de la xarxa d’aigua municipal i també en els oasis de palmeres que hi ha a les platges perquè estem recreant espais idíl·lics artificials que no pertanyen a les nostres latituds. Si com diu l’equip de govern si obrim les dutxes potser tindrem talls d’aigua a les llars és que tenim un problema perquè anem molts justos de cabal aigua i potser que fem un altre pensament i llavors deixem de donar llicències per construir piscines familiars i controlem més el consum de l’aigua de les famílies que en tinguin una casa i per suposat res de rentar el cotxe amb aigua de l’aixeta.

Aquests són dos petits detalls juntament a l’eliminació total dels grafits del pont de sota la via del tren per la zona del Puig. Ara tot el blau hem deixat que aquest espai sigui ideal per aquells que volen deixar la seva signatura sense cap tipus de criteri estètic. Ens hem carregat de mala manera la història de 4 edicions de Cultura Urbana del Vendrell que va començar a la Riera de la Bisbal per seguir per aquest túnel on hi passa molta gent cada dia.  En canvi hi ha moltes altes espais al Vendrell que estan molt més malmesos que aquest esperant una mà de pintura o la retirada d’herbes i altres elements corrossius.  Evidentment quan tot això es calla sistemáticament o es surt per la tangent el resultat negatiu es pot multiplicar per molt i aquests actes entre altres coses fa créixer la dreta. Les victòries s’expliquen i els desastres es comenten no només de trofeus viu l’home sinó encara estaríem caçant animals a cop de garrot.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: