Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Carta oberta a la Conselleria de Salut de la Generalitat"

Opinió Antonio Garcia Leal
Dimarts, 21 Juny 2022 00:58

Al fil de la fotografia dels capitostos de la Xarxa Sanitària Santa Tecla i l’alcalde del Vendrell fent política ficció amb l’ampliació de l’hospital comarcal, vull deixar escrites en aquest article les meves reflexions sobre els polítics locals i la Xarxa Hospitalària Santa Tecla i aquesta mania interessada de fer-se fotos conjuntament per treure rèdit polític de les necessitats sanitàries de la gent que viu a la nostra comarca, dirigint-la a la Conselleria de Salut de la Generalitat i als serveis territorials de Salut del Camp de Tarragona.

El primer que caldria dir-li a la ciutadania del Baix Penedès i a la Conselleria de Salut de la Generalitat, que aquest dos personatges de la foto de propaganda de l’Ajuntament de Vendrell, son els mateixos que van estar d’acord abans d’acabar l’anterior legislatura en que la Xarxa Sanitària Santa Tecla ampliaria l’aparcament de l’hospital comarcal. Evidentment qualsevol que vagi a l’hospital comarcal, pot trobar que no s’ha ampliat res de res, a la vegada que pot llegir en premsa com es van desdir de tot el que s’havien compromès en aquest àmbit una vegada van passar les eleccions.

En segon lloc cal destacar que l’Ajuntament de Vendrell i la Xarxa Santa Tecla són experts en fer polírix de les necessitats de la salut del nostre municipi. En aquest sentit, cal que recordeu els anys que els terrenys del CAP del Botafoc va ser un solar. Cal dir que durant dues legislatures es van dedicar a fer campanya de la construcció del CAP i que al final, fruit de les pressions de la Federació Xarxa Vendrellenca van aconseguir que es tirés endavant l’obra.

Per si tot això no fós suficient motiu per no confiar amb aquest dos personatges de la fotografia, caldria fer una ullada a la premsa i escoltar el grit de socors del personal de l’hospital comarcal del Vendrell, que deixa palès que hi ha mancances de personal sanitari a l’hospital comarcal que fa impossible donar un servei en condicions. Us he de dir que la fugida de personal pel desbordament dels serveis sanitaris d’aquest hospital, que té mancances de personal i d’infraestructures i que paga misèria al nostres sanitaris, ens està portant un dèficit qualitatiu i de serveis.

Cal recordar a la ciutadania del Baix Penedès i a la Conselleria de Salut de la Generalitat que si fem més gran l’hospital però no tenim personal per atendre a les persones, difícilment podrem assolir les mancances hospitalàries al territori. Necessitem més infraestructures, però també necessitem més sanitaris per cobrir les mancances dels serveis.

Caldria deixar palès que si al final no cauen els fons Next Generation, no hi haurà ampliació i ens trobarem al punt de partida i crec que s’ha de dir de forma clara i planera, que ja esta bé de fer propaganda política amb les necessitats sanitàries. Necessitem una política de fets consumats que garanteixin que això que es diu es complirà i no dir que es presenta un projecte per si ens donen els fons Next Generation, perquè aquesta es la política de decorat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vendrell i de la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Caldria que algú ens expliqués de forma clara i planera què passarà si els diners dels fons Next Generation cauen en mans de la Xarxa Hospitalària Santa Tecla, perquè llavors sí es fiquen diners públics dels fons Next Generation. Significa que s’amplia la concessió amb Santa Tecla amb diners públics?

Al Baix Penedès cal dir prou a la Conselleria de Salut de la Generalitat i als Serveis Territorials de Salut, i demanar que es recuperin els serveis sanitaris per part del servei de Salut publica, perquè la salut no ha de ser ni un negoci, ni una eina dels capitostos de la política local per fer-se fotos al seu decorat de cartró pedra que han construït. Cal dir a tothom alt i clar que hi ha dues versions de la situació de l’hospital comarcal, una la que expliquen aquest dos capitostos de la foto plena de propaganda interessada, i un altre, la reflectida pel personal sanitari de l’hospital comarcal.

Jo, com a representant de la societat civil, conscient de les mentides d’aquest dos personatges que han quedat reflectides a la premsa, i havent escoltat al personal sanitari, em quedo amb la versió del personal sanitari de l’hospital comarcal treballaré per una sanitat publica sense intermediaris.

Antonio Garcia Leal

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: