Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Carta oberta al regidor de Transparència de l'Ajuntament de Vendrell"

Opinió Antonio Garcia Leal
Dijous, 14 abril 2022 16:25

Senyor Christian Soriano García en la seva qualitat de regidor de Transparència de l’Ajuntament de Vendrell i des de la meva posició de president de la Federació Xarxa Vendrellenca, em dirigeixo a vostè per contestar a aquest tweet que ens ha enviat amb la seva resposta a la nostra entitat, considerant que les nostres demandes d’informació publica tenen alguna finalitat diferent a la de accedir a la informació.

Cal que li digui en aquest preàmbul, que vostè amb la seva contestació a Twitter en qualitat de regidor de Transparència i de portaveu del govern, tracta de desvirtuar les nostres reclamacions emparades pel dret de tothom a rebre la informació; ens insulta menyspreant la nostra tasca; a la vegada que es riu dels organismes públics de la Generalitat com el Síndic de Greuges de Catalunya i la Comissió del dret a la informació publica (GAIP), i tot això ho fa en nom del govern.

El primer que voldria dir-li de forma clara i fonamentada, es que a la societat del segle XXI, la llei de Transparència i Bon Govern de la Generalitat de Catalunya, estableix al seu preàmbul i el seu articulat, que el dret d’accés a la informació publica es un dret emparat per aquesta llei i, per tant, totes les ciutadanes, ciutadans i entitats de Catalunya tenim dret a exercir-lo com qualsevol altre dret que emana de el nostre ordenament jurídic, per tant, cal deixar palès que quan vostè diu en el seu tweet de resposta a nosaltres que “Se os ve el plumero”, no sabem clarament a què es refereix, perquè nosaltres estem exercint un dret i vostès amb la seva negativa a traslladar-nos la informació en temps i forma estan vulnerant el nostre dret, violentant la llei i a la vegada que se'n riuen de tota la ciutadania de Vendrell representada per la nostra entitat.

tweet Christian Soriano XV

Pel que fa a l’exercici d’aquest dret, vull que tingui consciència que gràcies a aquest dret que hem sabut les seves pràctiques reprovables al Consell d’administració de la Televisió publica durant tota aquesta legislatura, o les intencions de l’empresa d’aigües publica, de gastar 1,6 milions d’euros en una nova seu que no necessitem. També cal deixar palès que gràcies a la llei de transparència i bon govern vam accedir a l’informe de l’equipament de la plaça de les palmeres elaborat per l’Ajuntament de Vendrell, al febrer de 2009, que determinava els problemes de l’equipament, el qual va quedar amagat en un calaix fins a 2019, que el vam fer sortir a la llum. Cal dir que la regidoria d’Urbanisme, al 2020 ,va tractar de fer servir aquest informe de 2009 de l’equipament de la plaça de les palmeres per justificar que aquest equipament no funcionava i no era de l’Ajuntament de Vendrell, cosa que no van acceptar des del Ministeri. Això ho vam saber gracies a la llei de transparència també.

Cal dir que la llei de transparència ens ha servit per accedir a la sentencia condemnatòria contra l’Ajuntament de Vendrell per pagar amb decrets d’alcaldia factures, que ja veurem quin recorregut té o cal que li recordi que va ser gràcies a la llei de transparència que tenim constància que l’Ajuntament de Vendrell ha obert el carril bici sense les mesures de seguretat necessàries a l’estació d’autobusos.

Vull recordar-li que l’empresa d’aigües publica mai respon als nostres requeriments d’informació fins que no la denunciem a la GAIP, això és una vulneració dels nostres drets d’accés a la informació publica.

La llei de transparència aquesta que vostè diu que nosaltres utilitzem emmarcant-la en la frase en castellà “se os ve el plumero” és una eina fonamental per garantir que no tornin a portar a la ruïna a l’ajuntament com van fer des del seu partit, el PSC, amb connivència amb CiU, fet que ens va portar a tenir un pla d’ajust que va retallar tots els serveis i que el seu govern en comptes d'acabar-lo, ho ha allargat 8 anys més.

Dit tot això, li vull traslladar la meva impressió personal sobre el que vostè considera que és la Llei de Transparència i Bon Govern de la Generalitat. En la meva opinió vostè pensa que tot esta lligat a una qüestió política i no a una qüestió de drets, vostè no ha entès que la societat del segle XXI ha evolucionat en aquest àmbit i que, fruit d`aquesta evolució, es redacta aquesta llei. Vull deixar palès en aquest article, que vostè no és una persona apta per ser regidor de cap àrea de l’Ajuntament de Vendrell i que ja veurem més tard o d’hora les conseqüències jurídiques de les coses que ara estan fent.

He d'acabar aquest article dient, alt i molt clar a tota la militància del PSC del Vendrell, que el problema del seu partit no és el partit, sinó les persones que el lideren, que en comptes de governar es dediquen a insultar al teixit associatiu organitzat, que no els riu les gràcies ni es creu les seves mentides.

Antonio Garcia Leal

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: