Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La raó de la rua de Segur de Calafell i altres disfresses"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Divendres, 25 Febrer 2022 15:39

Enguany estem condemnats a viure un carnaval “light” per culpa de la pandèmia, després que l’any 2021 ja no n’hi va haver. Per fer possible aquesta nova versió estilitzada s’han pres un seguit de mesures, com limitar el nombre de carrosses, participants; la necessitat de la mascareta i una molt clara que és la prohibició de beure alcohol.

Fins aquí sobre el paper tot funciona a la perfecció, però ja em diran a mi com prohibiran el tema de l’alcohol. Tenim el precedent del Vendrell que fa uns anys va practicar el carnaval 0.0, però no cal tenir cap informe oficial per veure que la gran majoria de gots d’aquesta edició no contenien ni aigua fresca ni cap beguda refrescant. Una cosa va unida amb una altra per a moltes persones. Encara que hi ha gent que segur que ho complirà, altres seguiran la seva pròpia visió de la festa i aplicaran les seves pròpies. Sempre s’ha fet i no crec que es passi un control d’alcoholèmia a tots els participants de la rua un cop hagi arribat al seu destí.

El més sensat ha estat l’Ajuntament de Cunit, que ha renunciat enguany a fer aquesta nova versió de la cercavila carnavalera per evitar mals majors en una pandèmia que va fent sobre la marxa sense que estigui clar com serà el futur a mig o llarg termini i la seva afectació social. Per altra banda, el Vendrell, l’Arboç, Cubelles i Calafell s’han llençat a la piscina a veure com el podien adaptar amb les noves circumstàncies i que aquestes poblacions no es quedessin sense el seu acte compartit en un calendari més juvenil.

Hi ha coses que encara s’han d’adaptar al seny i deixar-nos de mica en mica de fer política amb el cafè per a tots que tant de mal ha fet a la nostra presumpta democràcia. Està molt bé que la rua del Vendrell comenci una mica abans del que estàvem acostumats, a les 20 hores, de la tarda perquè la quitxalla ja deixaran les aules per veure aquesta rua i els grans que s’ho puguin permetre també s’hi afegiran. L’hora és molt raonable i molt humana, però torno a dir que no té gaire sentit muntar un carnaval a Segur de Calafell a partir de les 22 hores i després que la gran majoria de carrosses ja vinguin del Vendrell. La gràcia d’aquesta festa és que la gent estigui al carrer donant caliu a la gent que desfila, però quan la mostra es fa en carrers buits de gent la cosa és molt trista i li treu tot el sentit a aquest esforç que enguany s’ha volgut fer de tornar a reviure aquesta festa pagana.

El dissabte i segurament diumenge Calafell ja viu el carnaval amb gairebé les mateixes carrosses que aquesta nit de divendres que acostuma a ser freda per estar molta estona a l’aire lliure sense moure el cos. Sempre predominen més les disfresses amb poca tela que no pas la d’òssos polars. Aquesta rua de Segur no li trobava sentit en el seu dia quan estàvem en aquesta presumpta normalitat i menys ara que sortim d’una pandèmia. Ja tenim el carnaval al carrer i sinó és davant de casa doncs fem uns pocs quilòmetres a peu o en cotxe i en podem gaudir. No ens cal aquesta política desfasada d’a tot arreu carnaval perquè després alguns veïns no s’enfadin perquè no hagin passat la rua pels seus carrers. Una mica de sentit comú.

A veure que passa i esperem que es pugui fer perquè les mesures precedents ajudin a baixar les estadístiques dolentes i de mica en mica anem tornant a la normalitat que tots fa dies que desitgem i que després de 6 onades ja ens hem guanyat a pols des d’un lloc o un altre de l’escenari. Esperem que tot vagi molt bé i si la gent beu que ho faci amb moderació perquè igual que és molt difícil una calçotada sense vi també costa d’entendre una rua de carnaval sense una mica d’alcohol perquè hi ha massa moments practicant l’exercici de l’espera. Per combatre l’avorriment, l’alcohol potser un amic pervers.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: