Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Preparant les municipals de la primavera del 2023"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Dijous, 17 Febrer 2022 22:02

Els actuals optimistes ja fa dies que estan treballant per les properes eleccions municipals del 2023. Ja hem fet el berenar de la gent gran el passat 8 d’octubre. A partir d’aquí doncs altres mesures com beques per estudiants vilatans que hagin d’anar a altres llocs per estudiar, servei de psicòlegs per a joves, rebaixa en el tren de Sant Vicenç al Vendrell, reutilització del Torrent dels Aragalls, nova utilització de l’esplai d’avis del Tancat que porta 11 anys esperant que algú faci alguna cosa en aquella estructura ideal per rodar pel·lícules de por.

Només cal veure els vídeos i fotos que tots els membres i els canals oficials del moviment optimista comparteixen cada cop que alguna llufa espeternega en la seva torre d’ívori. Aquesta és una de les formacions que segurament aniran amb força i empenta cap aquesta cita electoral. El més normal és que repeteixin de cap de llista i amb el número dos i la majoria dels seus regidors tret d’un parell o tres que segurament tornaran a les seves rutines. Falta saber si la regidora de platges actual s’incorporarà directament en aquesta àmplia proposta perquè sembla impossible que després de tot el que ha passat en aquesta legislatura el moviment de les platges pugui tornar a obtenir representativitat.

Ara falta saber si Ciutadans després de la desfeta electoral que ha viscut en els darrers mesos a tot el país passi a formar part d’aquest moviment optimista o es presentarà en alguna nova proposta per d’aquesta manera optar a un vot on no hi arriben els principis del socialisme local.

Per altra banda hi haurà ERC que va fer una molt bona tria al presentar-se amb Som Poble perquè la veritat va ser la clau per mantenir-se com a cap de l’oposició. Llavors la gràcia és que altres formacions similars com Podem passin a formar part d’aquesta alternativa a l’optimisme vendrellenc. Una combinació que pot arribar amb força per portar les regnes de la vila i evitar que la dreta entri amb força al consistori o almenys que tingui un paper important en el proper consistori. Després del que s’ha vist fins ara la diferència entre aquests partits és ben minsa. Sempre hi ha la llibertat que en alguns temes cadascú voti com vulgui i no passi res, una mica diferent del vot homogeni de l’actual equip de govern.

Llavors suposo que tornarem a tenir els del PP que després de la seva omnipresència al consistori vendrellenc va desaparèixer del mapa aquesta legislatura, absorbit pels seguidors de l’Albert Rivera o ves a saber per quins motius, però la cosa va quedar molt clara quan es van donar els resultats del recompte electoral.

Després tenim la dreta més dreta que ja fa dies que es preparen de mica en mica per posar cullerada en el consistori vendrellenc. Ells van fent i a mesura que s’acostin els comicis segurament aniran fent més cosetes de les seves per atraure vots d’aquesta part de la població local que l’Armengol va saber treure el màxim profit.

Llavors tenim els hereus de CDC que suposo que també optaran al Vendrell en alguna de les seves versions. Segur que s’hi presentarà el nom partit de l’Àngels Chacon, anomenat Centrem perquè hi ha persones claus d’aquest partit que fa anys que intenten fer el cim de la sala de plens i fins ara s’han quedat fora, però al final tot es pot aconseguir. De la resta sobre la marxa i segur que algun partit municipalista com l’Ara Vendrell que va fer viral el seu himne també s’apunta a la cita electoral. Una cita molt renyida amb un punt clar optimista que va movent fitxa i la resta de peces es van encara situant sobre el mapa. No queda tant.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: