Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"El Pla Territorial que no arriba mai al Penedès"

Opinió Jaume Casañas
Diumenge, 06 Febrer 2022 10:15

El passat 19 de gener va tenir lloc una interessant jornada al voltant del Pla Territorial del Penedès organitzada per la infatigable gent de la associació Pro Vegueria Penedès.


Una jornada que no només volia posar l’accent en aquest instrument de planejament sinó denunciar també la seva inacabable tramitació.

Nosaltres ho volem explicar i denunciar com un enèsim compromís del Govern de la Generalitat, incomplert, vers la Vegueria del Penedès i la seva gent.

Un Pla Territorial que s’havia de començar a tramitar al 2010, quan el Govern tripartit (PSC, ERC i ICV) volia consolar la demanda de la Vegueria Penedès amb un simple reconeixement d’Àmbit de Planificació, sense reconèixer els anhels dels penedesencs i penedesenques que volíem la Vegueria. Tot i això no es va desplegar cap tipus d’instrument per l’elaboració del Pla Territorial.

No va ser fins al 2014 que el Govern de la Generalitat va començar els tràmits d’elaboració, i passats més de 7 anys de treballs, encara no tenim ni l’avantprojecte. Un retard que no només desvirtua la feina feta aquest 7 anys, amb trobades, debats i processos participatius, sinó que no dona resposta a les necessitats del territori de la Vegueria atrapats en plans territorials encara més vells i obsolets.

No deixa de ser curiós aquest retard continu dels compromisos del Govern amb la Vegueria del Penedès, l’exemple de les Delegacions del Govern és un déjà vu, sembla que desprès de 5 anys del que tocaria les tindrem.

Recordar que la Vegueria del Penedès és el territori que més creix demogràficament, que més pressions metropolitanes pateix, i en conseqüència és el territori que més aviat necessita un planejament propi per regular creixements i desenvolupaments industrial, inserits en un context del 2022 no de mitjans del 2000 com succeeix actualment.

Creixements demogràfics i urbanístics, projectes de reindustralització Can vies- Sant Marçal, ampliació IDIADA, AGROPARC PENEDÈS, PDU Litoral, són processos que cal que tinguin una lògica de conjunt, del conjunt de la Vegueria Penedès. doncs aquesta lògica fa 7 anys que es treballa però no es materialitza.

Esperem que el Govern desencalli la situació i tanqui el Pla Territorial del Penedès i tracti a la Vegueria del Penedès com la resta de Vegueries del país, no som més que la resta però tampoc menys.

Jaume Casañas

Jaume Casañas

Primer Tinent d'alcalde de Cunit i diputat provincial

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: