Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Guanyem el futur"

Opinió Pere Sàbat
Diumenge, 19 Desembre 2021 17:09

Tenim el dret a construir, des de tots els pobles, viles i ciutats, un Penedès millor que encari de forma valenta, determinada i compromesa els reptes que tenim per la propera dècada.

Vivim una època on els fonaments de seguretat que representaven les institucions i el sistema democràtic estan posats en dubte, on el segrest d'aquests en mans de les grans corporacions i els oligopolis han provocat una degradació constant de la qualitat de vida i de les esperances de la ciutadania. L'emergència habitacional, els desnonaments, l'augment del preu de la llum, la privatització de l'aigua... són només algunes cares d'aquesta deriva provocada “pels de sempre”.

Unes crisis que es sumen a la situació post-pandèmia que comencem a viure i que ens ha deixat un sistema sanitari tensionat, una crisi industrial que a les nostres comarques sentim profundament o un augment de l'ansietat i altres malalties de salut mental. Tots ells reptes gegants que compartim amb la resta del país. A més al Penedès hem de fer front a l'intent dels oligopolis energètics de trinxar el territori amb projectes com la MAT que únicament busquen guanys egoistes. El Pla Territorial serà un element clau per assegurar quin és el Penedès que volem en àmbits com l'energètic, la mobilitat o la dinamització de polígons.

Per fer front a aquests reptes serà imprescindible comptar amb ajuntaments republicans. Governs que posin el bé comú al centre, que facin seves les preocupacions, els neguits i les esperances de la gent, governs honestos que treballin coordinadament per sumar, governs que defensin el territori i que no es pleguin a interessos obscurs. Necessitem un Penedès republicà seguint l'estela de governs com el de l'Olga Arnau a Vilanova, el del Pep Carreras a Santa Oliva, el del David Àlquezar a Sant Martí de Tous o l'encapçalat pel Josep Maria Ribas a Sant Sadurní. Des de Vilafranca posarem tot el nostre esforç i tot el nostre compromís per fer-ho possible. Perquè tenim molts reptes però també tenim unes ganes immenses de guanyar el futur.

Pere Sàbat

Pere Sàbat

Cap de llista d'ERC Vilafranca per a les municipals del 2023 i secretari d'Acció Política d'ERC Penedès

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: