Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La República Femenina: Assumpció, Lídia, Teresa, Sara, Antònia i Montserrat"

Opinió Lluís Agustench i Isern
Diumenge, 07 Novembre 2021 00:59

Sis màgiques dones han estat les candidates escollides a les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell per la República Catalana al Camp de Tarragona: l’Assumpció Castellví, la Lídia Bargas, la Teresa Rosell, la Sara Barnés, l’Antònia Andreu i la Montserrat Farriol. Sis dones sàvies sens dubte de les que tots podem aprendre molt.

Hi ha un proverbi català que diu «quatre coses hi ha que fan el món més bell: la dona, la flor, l’aigua i l’ocell». La dona és el fonament del món, sense la dona la terra seria una tomba. La imminent República Catalana serà la República en femení, mare de totes les nostres potencialitats com a nació. Però, també filla de totes les catalanes que l’esteu fent possible amb el vostre esforç, alimentant-la a diari al ventre de l’esperança amb accions molt concretes que van construint una nova realitat que ens farà ser nosaltres mateixos, catalanes i catalans lliures de les cadenes de l’Estat espanyol.

República en femení vol dir valoració màxima del paper de les dones, autèntiques portadores d’aire fresc i renovades idees, meravelloses i fortes dones que asseguraran sense condicions un veritable triomf de tots els drets de les persones, per tenir realitats i no teories. Els drets de les dones són els deures del homes. El benestar social del poble català només pot garantir-se en el marc d’una Catalunya lliure, d’una República Catalana al servei dels drets de les dones. Gràcies a totes vosaltres, Assumpció, Lídia,Teresa, Sara, Antònia i Montserrat, dones genials, dones valentes, dones mares i filles de la nova República «femenina» que es construeix des del Camp de Tarragona.

Lluís Agustench i Isern

Lluís Agustench i Isern

Advocat i membre de l’associació d’Advocats 1-O, del secretariat de l’ANC de Reus i de Debat Constituent / Candidat a les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell per la República Catalana

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: