Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"D’on traiem els diners públics?"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Dilluns, 04 Octubre 2021 00:31

Estem començant a engegar màquines per al proper 2022 que donarà pas a les eleccions municipals de la primavera del 2023.

Encara queden força dies, però hi ha partits que ja comencen a fer múscul de cara a aquesta cita que és la que està més valorada per l’electorat. La que molts cops ha de treure les castanyes del foc quan la resta d’administracions passa per sobre de les seves competències. Aquí al Vendrell ja estem vivint aquesta fase 0 fins arribar a les urnes.

Tot just acaba l’estiu tenim la posada en funcionament de la gratuïtat del servei de guarderia municipal per als nens de P2 a les llars municipals. De moment tenim això, potser en el proper pressupost la iniciativa s’ampliarà al primer curs. A veure que diuen els pressupostos per al 2022 que encara s’han de presentar. La mesura ha permès que les escoles bressol del municipi recuperessin molts alumnes que han perdut arran de la situació econòmica del municipi en els darrers anys. En total l’Ajuntament amb aquesta iniciativa deixarà d’ingressar 240.000 euros aquest curs. Resultat és que el percentatge d’alumnes d’aquest curs passi del 40% al 80%.

Ara sembla que tindrem beques de transport per a estudiants universitaris i de FP que s’aniran perfilant abans que acabi l’any. Una nova iniciativa que també beneficiarà a un dels sectors més perjudicats del mercat laboral perquè amb el pas dels anys el preu de la universitat s’ha incrementat molt per sobre del nivell del cost de la vida. Abans feies una carrera amb un títol universitari i eres algú. Avui en dia el protocol marca fer masters i postgraus varis perquè puguis competir mínimament en el mercat laboral.

És molt senzill fomentar aquest tipus de mesures perquè dins la caixa dels diners públics s’agafa un grapat de bitllets i es posa a un costat reservat per aquestes mesures. Ara només falta saber d’on sortiran aquests calers o quines partides es veuran reduïdes per atendre aquestes iniciatives que trobo molt lloables, però falta saber com es finançaran. En el fons passa com el nou carril bici que pot estar molt bé, però ens hem carregat més de 100 llocs d’estacionament gratuït a la vila.

Per altra banda tenim una gran quantitat de diners que aniran marxant amb les obres de Coma-ruga que ja anem pels sis milions i no oblidem tampoc les quatre Fonts o les obres d’aquest carril bici que esperem que sigui molt utilitzat perquè de moment. No oblidem tampoc les obres que sembla que s’han de fer a la pista d’atletisme municipal que fa anys que és una de les grans peticions dels corredors de la vila que demanen un lloc digne per entrenar i poder competir.

Llavors haurem de buscar altres respostes que ningú esmentar per intentar esbrinar d’on sortiran aquests fonts. Seguirem amb uns serveis públics per sota de les necessitats bàsiques de la vila? Alguns veïns seguiran somiant amb l’escombriaire perquè no apareix quasi mai a les rodalies del seu habitatge?Altres seguiran buscant el pany de casa quan han caigut quatre gotes i ha marxat l’enllumenat públic?

Tornaran a pujar els impostos per fer front a aquestes noves despeses amb un dels Ibis més cars del Principat? Deixarem que la part més important del pastís la paguin a la propera legislatura? Són molt lloables aquestes iniciatives, però cal saber d’on es trauran els diners i qui en seran els perjudicats. De tot això algunes entitats ja ho tenen molt clar.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: