Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"El Vendrell també existeix senyor alcalde"

Opinió Antonio Garcia Leal
Dilluns, 27 Setembre 2021 00:10

Al fil del viatge de la representació dels governs locals a Barcelona per fer publica davant la Generalitat la existència de la nostra comarca, i en la meva condició de president de la Federació Xarxa Vendrellenca, he escrit aquest article, que té per objecte recordar al batlle de Vendrell, que el nostre municipi també existeix, mes enllà del decorat de cartró pedra que han construït des de l’equip de govern per tapar les mancances principals del nostre municipi.

Per aquest motiu a traves d’aquest article li vaig a recordar al nostre batlle una sèrie de mancances que ell hauria d’atendre, en comptes de llepar càmera a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Tenim el contracte de neteja viaria caducat des de 2016 i allargat artificialment per al Govern local anterior i per aquest sense que ningú doni una explicació raonable. Cal deixar pales que aquest contracte mal dimensionat per la realitat del nostre municipi, s’està complint en clàusula de compliment forçós des del 2016, que al febrer 2017 l’ajuntament de rebutjar municipalitzar el servei i que des de 2018 estan redactant el plec tècnic i administratiu per fer el concurs públic de la nova licitació. És inadmissible aquesta situació que està afectant a la ciutadania i és intolerable aquest allargament forçós injustificable del contracte existent.

Cal recordar que tenim problemes greus amb la plantilla de treballadores i treballadors de l’ajuntament de Vendrell des de fa anys, per un deute econòmic i una manca d’organització clara. Cal dir que tal com han denunciat els representants del les treballadores i treballadors, aquesta legislatura la cossa en comptes d’arreglar-se ha empitjorat, per la nefasta gestió del regidor d’hisenda a la vegada representant del Govern local. Cal deixar pales en aquest aspecte, que això afecta greument al funcionament de l’ajuntament.

Cal posar sobre la taula que tenim un greu problema de manca de civisme davant la passivitat de l’ajuntament, fins al punt que ni tan sols s’ha convocat el consell de civisme en aquest aspete cal recordar al nostre batlle, que la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) és un fet denunciat per la ciutadania; que fins i tot hem portat al ple, sense que es faci res concret per acabar amb aquest problema. Necessitem solucions clares i contundents i de tot això el Batlle ha de fer alguna cosa més que fer-se fotografies.

Cal recordar que des dels sindicats policials s’ha denunciat públicament que no tan sols tenim una plantilla de policia local amb manca d’efectius, sinó que ni tan sols tenim un pla de policia local, ni unes dependències en condicions. Hem de dir en aquest aspecte que una part de les dependències de la policia local es de mòduls i que així porten des de l’any 2008 havent gastat 152.000 € en el seu lloguer fins ara.

Cal recordar que la manca d’acció en el compliment de la normativa de solars ha deixat un escenari lamentable a tots els llocs del municipi amb solars plens de brossa i males herbes i manca de construcció de voreres. Aquesta normativa porta en vigor des de 2018 i va ser impulsada per la Federació Xarxa Vendrellenca a traves del grup municipal Podem Vendrell; queda clar que el Govern local no se la creu.

Cal recordar que tenim una escola de musica oberta que encara no queda clar si tenen o no tot en regla per tenir la llicencia ambiental així va quedar pales a traves dels informes presentats per al propi Govern local davant d’una moció de l’oposició. Hem de dir que aquest és requisit indispensable per qualsevol empresa privada, que el nostre ajuntament no ha complit per si mateix.

En matèria d’inversions hem de dir que l’Estat va gastar 6.505.345,09 € en la reforma del passeig marítim de Sant Salvador entre els anys 2003- 2007 i que l’equipament de drenatge de la plaça de les palmeres que es va construir amb aquesta obra i que va costar 2.418.522,48 € mai ha funcionat així ho deia l’anterior batlle de Vendrell al programa Per què al 2017. Ni els governs anteriors ni aquest han fet res de positiu per posar-lo en marxa, fins que la nostra entitat va començar a remoure el tema al 2017 i que va desencadenar que des de el ministeri es comprometessin amb nosaltres per fer un estudi tècnic per veure la situació del equipament amb un cost per l’erari de 14.448,13 €.

Aquest govern local ha aprofitat per fer-se la foto per tapar forats del seu decorat de cartró pedra, però segueix dilatant els temps sense fer res concret per aclarir que farà amb aquest equipament públic i de titularitat municipal, que hauria de funcionar des de el primer moment. Hi ha masses llacunes en la gestió d’aquest problema i cal dir que la normativa en matèria de vici ocult te un termini de 15 anys.

En matèria de transparència aquest ajuntament és el campió de l’opacitat i així queda demostrat en la quantitat de denúncies presentades davant la GAIP per incompliment sistemàtic de la llei de transparència i bon govern de la Generalitat. En aquest àmbit cal deixar palès, que existeixen no tan sols mancances per falta de resposta a les demandes d’informació publica, sinó que també existeix un problema per manca de transparència de les empreses publiques i la pròpia administració envers la publicació de documentació publica. Altra formula d’opacitat que vull denunciar, és el salt quantitatiu del cost del Tabaris, en aquesta legislatura hem passat dels 2,5 MEUR inicials als 6,4 MEUR, aquí hi va haver manca de transparència a l’hora d’explicar els costos reals de l’obra, això es greu.

Sobre la gestió de les zones blaves, hi ha masses clars obscurs que posen de manifest la necessitat d’aclarir que s’ha fet en aquest àmbit, així ha quedat pales en les mocions presentades per l’oposició i no contestades per part del Govern local amb claredat.

Pel que fa als temes que afecten a la ciutadania hi ha una manca d’informació total en temes importants, sent opacs fins a límits insospitats, el millor i més recent exemple, és aquest mur que volem construir a la nostra vila els d’ADIF del qual no han explicat res, fins que no s’han trobat pressionats per tothom que ha sortit a dir la seva i llavors ara han sortit a contestar publicament.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, tenim una comissió de salut municipal que hauria de ser l’eina principal per vertebrar les accions locals en aquest àmbit, aquesta comissió s’ha reunit dues vegades en aquesta legislatura. Un altra vegada queda demostrat que l’equip de Govern no creu en aquells òrgans que han impulsat des de l’oposició per ser més transparents i mes àgils a l’hora de prendre decisions recolzades per tothom en benefici de tots.

Fins i tot cal dir que en aquest cas, l’opacitat va quedar palesa per que ni tan sols estaven a la web la informació i les actes d’aquesta comissió, fins que la nostra entitat va reclamar-lo recentment i va aconseguir que es fiques la informació publica.

Amb totes aquestes qüestions sobre la taula sense tenir resposta clara, l'alcalde del Vendrell, se’n va a la plaça Sant Jaume de Barcelona a demanar a la Generalitat inversions per que el Baix Penedès existeix. Bé senyor alcalde jo estic d’acord en que el Baix Penedès existeix però el vull deixar palès a través d’aquest article, que darrera d’aquest decorat de cartró pedra que ha construït al voltant del seu Govern, hi ha aquesta realitat que vostè no vol veure i sobre la que és necessari donar explicacions i fer alguna cosa.

Vull finalitzar aquest article amb la frase clara i contundent que li envio a vostè i al seu equip de govern recordant-los que “El Vendrell també existeix senyor alcalde”

Antonio Garcia Leal

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: