Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Reflexions i comentaris d'En Comú Podem Tarragona sobre les festes de Santa Tecla"

Opinió En Comú Podem
Dilluns, 20 Setembre 2021 11:29

Enguany és, probablement, la Santa Tecla que més ganes tenim de viure-la i gaudir-la per a moltes generacions, especialment per les persones petites. I, per això, entenem el malestar que té una gran part de la ciutadania i diferents actors socials, així com el sector hosteler.

Després d'una pandèmia com la que hem viscut, per a En Comú Podem Tarragona hi ha tres premisses claus per unes festes tan esperades com aquestes. Primer, seguretat i festes amb salut. Segon, acordar amb totes les entitats i actors socials i econòmics que han patit tant durant aquests temps. Tercer, que la ciutadania, sobretot la més petita, ha d'estar al centre. La canalla ha estat oblidada durant els pitjors temps de la Covid, i aquesta Santa Tecla és de les més esperades per elles.

Des d'En Comú Podem volem primer de tot agrair i valorar la tasca de les tècniques i tècnics municipals i de les entitats de la ciutat que han fet enormes esforços i peripècies per tal de poder tenir una Santa Tecla segura. Per la nostra part, la consellera Carla Aguilar-Cunill va renunciar als llocs que se li van oferir al balcó de l'ajuntament perquè siguin sortejats entre la ciutadania, i cap de les persones del nostre grup municipal va agafar entrades per actes com el seguici i similars, deixant espais per la ciutadania.

Tot i que desitgem que l'any que ve Santa Tecla pugui tornar a la normalitat, volem manifestar que compartim la sensació ciutadana d'una manca de diàleg i acords per tal que més gent pugui gaudir de les festes.

Tarragona compta amb molts espais de gran envergadura que haguessin permès més gent com a públic, a més de conservar i potser fins i tot millorar la seguretat en termes de salut. Llocs com la TAP, el Palau d'Esports, o grans avingudes com Vidal i Barraquer, podrien haver estat escenari de moltes de les activitats i espectacles.

Una estratègia de descentralització i repartiment de les activitats per diferents punts de la ciutat hagués permès més públic, amb grups més reduïts, evitar aglomeracions, i un major repartiment del profit econòmic de les festes per petits comerços, bars i restaurants de la ciutat.

Per una altra banda, sabem que moltes famílies amb nenes i nens s'han quedat sense entrades. Creiem que podria haver estat una bona idea prioritzar l’assistència de la canalla a aquests esdeveniments.

Les persones adultes podem entendre molt millor la situació, però per les mares i pares ha estat molt difícil explicar als seus fills i filles perquè algunes persones poden anar a Santa Tecla i altres no. Creiem que una veritable ciutat cuidadora valora especialment als menors, a la gent gran, a les persones amb capacitats diverses i, per tot això, hagués estat un gest d'aquests govern estudiar fórmules per tal de prioritzar aquests col·lectius, així com cuidar dels nostres bars i restaurants que han patit una crisi econòmica sense precedents.

En Comú Podem

En Comú Podem

Grup Municipal En Comú Podem Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: