Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Accessibilitat és inclusió, també acció"

Opinió Silvina Lugones i Rodrigo
Divendres, 28 Mai 2021 09:16

Ja fan molts anys que els convilatans del Vendrell patim la problemàtica en matèria d'accessibilitat quan fallen els ascensors de l’estació de trens de Rodalies del nostre municipi.

Un fet que des de la Federació Xarxa Vendrellenca i des del grup municipal Si es pot El Vendrell s’ha posat de manifest en diverses ocasions davant les autoritats pertinents i, a dia d’avui, encara no s’ha fet res.

Aquesta circumstància posa de manifest les grans desigualtats i manca d’inclusió social que pateixen les persones amb diversitat funcional. Tenint en compte que, quan l’ascensor no funciona, aquestes persones no poden baixar les escales ja que van en cadira de rodes. Per tant, no poden accedir a les andanes per pujar al tren, o bé, sortir d’elles quan arriben al nostre municipi. En aquest sentit, cal destacar que no existeix un sistema alternatiu per tal de poder creuar aquesta via del tren.

Per tot lo abans esmentat faig una crida als responsables de Renfe a donar una solució al present problema. Cal insistir que les persones amb diversitat funcional volen diferents accions, entre d’altres, la construcció d’un pas a nivell de via lliure d’obstacles, amb senyals visuals i tàctils. Perquè garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda és un dret inalienable recollit en la Llei 13/2014 de 30 d’ Octubre d’accessibilitat al seu article 19 i el Codi de Consum de Catalunya, al seus articles 111-2 paràgraf C, i 121-3.

Silvina Lugones i Rodrigo

Silvina Lugones i Rodrigo

Secretària de la Dona d'ERC El Vendrell

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: