Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"El Turisme, el motor del Baix Penedès"

Opinió Jaume Casañas
Divendres, 28 Mai 2021 09:09

Desprès de molt de temps, sembla que arriben les bones notícies. La vacunació està guanyant la partida al virus. La societat i l’economia sembla que vagin agafant una certa normalitat.

Des del punt de vista socioeconòmic les esperances estan dipositades en el sector turístic i amb l’arribada de l’estiu s’espera que el turisme sigui un dels motors de la recuperació econòmica i d’eix vertebrador de la normalitat al país.

La pandèmia també ha provocat que redescobrim el nostre territori, el nostre voltant, però sobretot que li donem el valor que mai havia tingut. Aquests propers anys el Baix Penedès té un gran repte, donar-se a conèixer i guanyar en posicionament, i aquest ha de ser un objectiu comarcal i regional.

En clau comarcal podem dir que també s’espera que el turisme sigui un revulsiu. Un turisme que ha de saber combinar les excel·lents platges que tenim al Baix Penedès, amb tota la riquesa patrimonial natural i eno gastronòmica de l’interior. El Baix Penedès és una gran destinació.

La comarca sempre havia estat caracteritzada com un territori on el sector de la construcció tirava del carro econòmic. La construcció va esdevenir un monocultiu que va condemnar la comarca. Des del 2007 anys de la crisi de la construcció, de la Gran Crisi, la comarca del Baix Penedès és la que lidera els pitjors índex socioeconòmics del país. Un error que no podem repetir. La construcció no pot ser el motor econòmic dominant de la comarca un altre cop.

La diversificació ha de ser la clau. I en aquesta diversificació el turisme i la indústria, però sobretot el turisme, han de ser els vectors. Moltes vegades el sector turístic està estigmatitzat, com un sector gens positiu, però ens equivoquem. El turisme té unes externalitats molt amplies en termes de repercussió econòmica i una transversalitat considerable.

El que cal, i en això es treballa al Consell Comarcal, és fer una proposta de turisme sostenible. L’aposta per la marca Penedès, els diferents certificats Biosphere, i la combinació costa interior. El que es busca és trobar i produir una oferta de productes turístics sostenibles, i ben lligats amb la identitat turística territorial.

Des del Consell Comarcal el Baix Penedès estem treballant en turisme Slow, un turisme integrador i que permeti crear oferta turística amb elements d’aquí, del Baix Penedès. L’esdeveniment de la Ebike Penedès, la nova pàgina web, la futura xarxa d’autocaravanes, del projecte de miradors i de la contínua promoció turística online, en breu hi haurà novetats, van en aquesta línia.

D’es d’aquí convidar a tots i totes a gaudir de la nostra comarca, els 14 municipis del Baix Penedès i del conjunt de la Vegueria, el Penedès i el Baix Penedès són i som una gran destinació. Nosaltres seguirem treballant per enfortir el sector.

Jaume Casañas

Jaume Casañas

Primer Tinent d'alcalde de Cunit i diputat provincial

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: