Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Reflexions sobre l’ultimàtum als propietaris de solars del Vendrell"

Opinió Antonio Garcia Leal
Divendres, 28 Mai 2021 00:22

“Des de la societat civil treballarem fermament en aquest àmbit amb tot el que puguem per millora les coses però trobem que davant nostre, qui té el poder està massa preocupat en sortir a la tele i molt poc implicat en trobar una solució real”

L’ordenança de solars de la vila de Vendrell, te obert un altre nou capítol amb aquest ultimàtum de l’Ajuntament del Vendrell que diu que a partir de dia 01 de juny es posarà seriós amb els incívics de la nostra vila que tenen els solars abandonats perquè els importa bastant poc el que diu l’ajuntament i passen del seu compliment. Jo per la meva banda, a través d’aquest article, vull aclarir algunes qüestions que no veig gens clares al respecte.

La primera cosa que caldria tornar a dir sobre aquest tema és, que clarament aquesta normativa es una aposta de la societat civil del nostre municipi, que es qui la va impulsar i que va ser el grup Podem Vendrell, qui va ser la veu de la Federació Xarxa Vendrellenca i l’associació de veïns de Bulevards Cintoi al ple per tirar-la en davant. . Pel que fa als Governs locals que havien passat per l’ajuntament liderats per als Convergents i Socialistes, a cap se li havia acudit que s’havia de fer alguna cosa al respecte i van deixar i han deixat el poble fet un fàstic producte de la seva manca d’interès sobre el tema. Va ser el president de la Federació Xarxa Vendrellenca, qui li va recordar a l’equip de Govern local que liderat per al PSC al 2018 que es el treball de la societat civil i l’oposició la que ha fet possible aquesta norma.

No obstant ara aterren en nou escenari, amb els mateixos problemes que van fer necessari l’impuls d’aquesta norma, per que hi ha carrers a la nostra vila que són impracticables per manca de vorera; hi ha solars sense tancament que són un abocador improvisat; i tenim a una administració que va aprovar la norma en 2018, però que no ha fet res d’efectiu per arreglar aquest problema transversal. Per aquest motiu vull deixa pales en aquest article d’opinió, que no calen mes avisos a incívics per part de l’Ajuntament del Vendrell, si no que cal la necessitat de fer complir la llei d’una vegada i multar a tota aquesta gent que fa el que li dona la gana en aquest àmbit.

Donat que crec que cal posar de manifest, que necessitem governants disposats a fer complir les lleis, en comptes de sortir a la premsa dient que les faran complir, cal acabar aquest petits caus de merda que es van creant a tots els barris de la nostra vila, per la ineficiència i la ineficàcia de l’equip de Govern local, que ha sigut incapaç de fer servir l’eina que té desenvolupada a traves de l’ordenança de solars de la nostra vila que va impulsar la societat civil, gràcies a Podem Vendrell.

Cal reflexionar si veritablement existeix una voluntat manifesta de fer alguna cossa o bé estem davant d’un altre operació estètica a la que ens tenen acostumats els membres del PSC de Vendrell que governen, que en cap cas acaba traduint-se en una solució real.

Ja per acabar us diré que hi ha molts llocs de la nostra vila que donen fàstic per la manca de civisme de la gent que es un greu problema, però que es complementa perfectament, amb la inoperància de l’Ajuntament de Vendrell. Per posar un exemple el podeu trobar a data d’avui a la cruïlla del carrer Garraf amb Conflent de Vendrell, la brutícia i la manca de neteja del solar s’han combinat per fer impracticable una vorera durant setmanes que ha data d’avui encara durà, per veure del que parlo, aquest es el vídeo:

Situació de la vorera del carrer Garraf

Per tot l’exposat fins ara, caldria dir que s’ha posar fil a l’agulla en aquest problema, amb més accions actives per reduir-lo i menys accions televisives per lluir-se. Des de la societat civil treballarem ferma-ment en aquest àmbit amb tot el que puguem per millora les coses però trobem que davant nostre, qui té el poder esta massa preocupat en sortir a la tele i molt poc implicat en trobar una solució real.

Antonio Garcia Leal

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: