Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Combatre la delinqüència i l'incivisme"

Opinió Lorena de la Fuente
Dissabte, 15 Mai 2021 11:09

Els ciutadans de Tarragona hem vist com, amb pocs dies de separació, hi ha hagut dues baralles multitudinàries en ple centre de la ciutat, que s’afegeixen a delictes com estrebades de bosses de mà pels carrers de la Part Alta, agressions a la zona de Ponent o les que pateixen els conductors i treballadors de l’Empresa Municipal de Transports i la sensació d’un increment dels actes incívics o vandàlics com les destrosses a les portes de l’ascensor del Parc de les Granotes que dóna accés a l’Amfiteatre Romà, l’assalt d’un grup de joves a la façana de la Catedral de Tarragona o atacs contra els autobusos municipals.

Des del grup municipal de Ciutadans veiem amb preocupació aquest increment de la delinqüència a la ciutat de Tarragona, que, com es pot observar, es produeix a qualsevol punt del terme municipal, tant al centre com als barris. Cal aturar aquest increment de la delinqüència i dels actes incívics i per a això, són necessàries accions per part del govern municipal que posin fi a la inseguretat que pateixen els veïns i veïnes de la ciutat.

No es pot considerar normal que es produeixin baralles multitudinàries al mig del carrer i no ho podem veure normal ni resignar-nos. És inadmissible que en una ciutat com Tarragona es produeixin aquests fets, que no només afecten la nostra ciutadania sinó que aquesta inseguretat es trasllada com un llamp per les xarxes socials i mitjans de comunicació, fet que repercuteix directament en la imatge de la nostra ciutat a l’exterior, afectant al turisme, a congressos, al comerç, la restauració i l’hostaleria, etc.

Tarragona està per sota de la ràtio de policia recomanada. Des del Grup Municipal de Ciutadans proposem mesures com reforçar les plantilles dels diferents cossos de seguretat amb l’increment d’agents de la Guàrdia Urbana, que són competència municipal, i l’augment del nombre d’efectius dels Mossos d’Esquadra, que cal reclamar a la Generalitat.

Tanmateix, és necessària més policia de proximitat, amb agents que coneguin les zones, els veïns i les veïnes i les seves problemàtiques, hi estableixin una relació de confiança i puguin actuar de forma preventiva, abans que es cometin delictes, a més de la instal·lació de càmeres de vigilància en determinats punts de la ciutat. Cal també investigar els motius que estan ocasionant aquestes baralles multitudinàries per poder buscar solucions, que hauran de ser transversals, i apostem per la introducció de la figura de l’agent cívic per reeducar aquelles persones amb comportaments incívics i/o vandàlics.

La gent de Tarragona volem viure tranquils i sentir-nos segurs a la nostra ciutat. Potser ja va sent hora de posar-se a treballar de debò per posar remei a aquestes situacions.

Lorena de la Fuente

Lorena de la Fuente

Consellera de Cs a l’Ajuntament de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: