Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Policia de proximitat al centre històric"

Opinió Dolors Farré i Cuadras
Dimarts, 20 Octubre 2020 08:36

Aquest mes d’octubre, la Policia Local de Valls ha recuperat la policia de proximitat al centre històric, un dels serveis més efectius i que sempre ha estat dels més valorat pels veïns i veïnes del barri. Això ha estat possible gràcies al reforç progressiu d’efectius del cos, en un procés que caldrà continuar per dotar la nostra policia dels recursos humans necessaris per continuar reforçant la seguretat ciutadana i, a la vegada, estendre el model de proximitat al conjunt de Valls.

Un primer pas de gran importància, com dic, és ara el servei de proximitat policial al centre històric. Vull agrair en aquest sentit, l’esforç organitzatiu dut a terme per la Policia per poder activar aquest nou servei de manera ràpida, amb agents a peu de carrer i per tant amb contacte directe amb els veïns i comerciants per resoldre qualsevol qüestió de seguretat així com aspectes de la via pública i del dia a dia del barri.

És un servei que sempre hem coincidint amb l’associació de veïns que calia reactivar perquè la seguretat és el primer aspecte que hem de preservar i alhora reforçar perquè és clau en el benestar de totes i tots. Cal garantir que el conjunt d’activitats, tots els comerços i tots els veïns puguin desenvolupar el seu dia a dia amb total seguretat al centre històric perquè només és així que podrem avançar plegats en la recuperació i dinamització del nostre centre històric.

En aquest sentit, la posada en marxa de la policia de proximitat al centre històric coincideix amb un altre avanç important en matèria de seguretat: l’autorització definitiva per instal·lar càmeres de videovigilància al carrer de la Cort. Crec que, preservant sempre el dret a la intimitat d’acord amb els protocols en aquest àmbit, la instal·lació de les càmeres suposa, com element dissuasori i de vigilància, un pas endavant també per al reforç de la seguretat ciutadana.

Policia Proximitat Valls petita

Certament, projectes com aquests, les càmeres de videovigilància o la policia de proximitat, se sumen al que és el gran objectiu, junt amb els projectes de nous equipaments i serveis, a totes les actuacions al centre històric: la millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Per això, cal que com a ciutat fem encara més esforços en la millora de l’estat de carrers, places i edificacions, la neteja viària, la convivència i cohesió social i tots aquells aspectes que incideixen de manera més directa en el dia a dia del barri.

Dolors Farré i Cuadras

Dolors Farré i Cuadras

Alcaldessa de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: