Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Som els més guapos i ho sabem"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Dimarts, 16 Juny 2020 23:43

Fa dècades que sabem que som els més guapos del barri. En els nostres anuncis, en els nostres mitjans de comunicació fa dies que diem amb convenciment que aquí tenim un paradís per descobrir. Entre el mar i la muntanya, entre Port Aventura i la Sagrada Família tenim un lloc idíl·lic que si ho haguessin sabut en els temps bíblics segurament ens haguessin empadronat a casa nostra l’Eva i l’Adan per representar l’escena per la qual han passat a la història de la humanitat.

Aquí tenim el lloc, però ens falten moltes altres coses que a l’hora de la veritat són prou importants. Potser hi ha altres territoris que no tenen la riquesa amb què la natura i la història ens han premiat, però saben treure millor rendiment als seus privilegis naturals.

Un dels nostres grans problemes que passa en molts dels nostres àmbits i que no hem sabut mai superar és que cada municipi i per no dir a vegades cada regidoria fa la seva campanya i munta allí el seu regne de taifes. Aquesta premissa és bàsica per entendre la nostra història contemporània i la d’uns anys enrere. A partir d’aquest ego territorial i de competències comencen molts dels mals que tenim a casa nostra.

Fa unes setmanes ens parlàvem d’aquest Pacte de Coma-ruga que aplega 16 municipis de costa des de Sitges fins a Vandellós. Ens deien que aquest grup volien plantejar una estratègia comuna de la desescalada. Doncs al final cadascú ha baixat les escales com li ha semblat. Uns han obert les platges quan encaren estaven quan encara no estaven preparades sense cap tipus de serveis i altres ho han fet amb socorristes i després de fer les remodelacions pertinents per tenir la zona marítima en plenes condicions.

Evidentment que tothom sap què aquí som els reis de les potencialitats, però ens falta conèixer la lletra petita. No només en el vessant turístic sinó pels empadronats. L’altre dia una persona del carrer Anoia del Vendrell que està al centre del Tancat em deia que encara no tenia fibra òptica a la seva empresa amb els problemes de connexió que això suposa. No estem parlant de cap urbanització perduda de la muntanya sinó d’un carrer de la part moderna del Vendrell.

Evidentment que som els més macos de tots i ara amb el pla Feder faran una reforma substancial a la plaça Germans Trillas i al llac dels Peixos i possiblement també arribarà per les piscines del Tabaris, però aquests dies també ha sortit a la llum pública la veu dels seus veïns anònims que es queixen de les ocupacions d’habitatges en aquesta zona i de la inseguretat que es viu en aquesta part del municipi per les coses que tothom coneix.
Evidentment arribarà molt més lluny aquesta notícia d’inseguretat a Coma-ruga que no pas les obres del Feder. No hi ha punt de comparació entre l’empenta de les dues informacions. La gent que viuen a Osca i tenen un xalet aquí es preocuparan que no trobin visitants dins quan possiblement vinguin amb la Nova Normalitat. Aquest no és un problema d’ara sinó que és un tema que fa anys que s’arrastra i que fins ara no s’ha posat solució. És més fàcil contractar unes obres amb una subvenció europea que no pas arreglar un problema social que fa anys està latent en aquesta zona i que poques vegades s’ha pogut reconèixer.

Nosaltres no hem de mostrar al món el que tenim sinó que el que hem de fer és una bona gestió del nostre marc vital comunitari amb els seus serveis públics massa vegades insuficients.

A part de fer bonics tríptics hem d’arreglar l’enllumenat de Sant Salvador perquè el dia que caiguin quatre gotes no es converteixi aquesta zona en una versió moderna de perdut en la obscuritat. Ara amb el nou pas per la Riera de la Bisbal hem aconseguit almenys que quan no plogui gaire i nomes caiguin quatre gotes no ens mullem els peus quan la creuem però quan torni a caure una tempesta mitjana haurem d’anar a creuar al Vendrell per poder sortejar aquesta riera. Aquesta és una prova pilot que funciona amb un cabal normal de la depuradora i poca cosa més.

És molt trist que al nucli del Vendrell no hi hagi cap hotel ni hostal obert durant l’any. Això és un altre dels indicis que aquí tenim un problema perquè ens falten moltes coses per justificar un equipament amb aquests serveis al Vendrell. Si el teníem i va haver de plegar per manca de clients aquí tenim la resposta a molts dels nostres mals i de la nostra situació crítica en moltes estadístiques. Però som els més guapos que és el que al final interessa a polítics i companys d’esbart. I tothom ho sap.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: