Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Comunicat del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona"

Opinió Antonio Escarré
Dissabte, 23 Mai 2020 14:30

Des de la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, volem expressar la nostra satisfacció per haver entrat a la Fase 1 i estar a les portes de la Fase 2 de la desescalada de la pandèmia, i creiem que és el moment, en primer lloc d´expressar el nostre sentiment pels milers de vides que el COVID-19 s’ha endut; així com manifestar la nostra solidaritat amb els familiars que han patit l’angoixa i tristesa de no poder-se acomiadar d’ells. Als qui encara en pateixen les conseqüències, desitjar-los una ràpida recuperació; i finalment encoratjar a tothom a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per poder tornar a la normalitat quant abans millor.

Igualment cal fer un reconeixement a totes les persones i professionals que, posant en risc la seva integritat i la de les seves famílies, estan lluitant per salvar la vida de tanta i tanta gent. És admirable la seva disciplina, coratge i determinació i des d’aquí volem expressar-los el nostre agraïment i admiració. Com també per a totes aquelles persones que amb la seva activitat discreta però eficient estan aconseguint que els serveis bàsics de la població estiguin garantits. I desitjar que la gent de ciència i recerca trobin el més aviat possible els més efectius remeis per a combatre aquesta pandèmia, les seves seqüeles i la seva prevenció.

Expressàvem abans el nostre desig de tornar a la normalitat. Sabem que no serà senzill i que, possiblement, res torni a ser el mateix; però com a societat estem obligats a esmerçar tots els nostres esforços en mirar d’implantar immediatament mecanismes que assegurin que tothom vegi cobertes les seves necessitats vitals, garantint així el progrés de tots.

Però si alguna cosa hem après, és que els mitjans informàtics de què disposem ens permeten la comunicació ràpida i fluida, tot i la distancia. Enginyers Tarragona ja a l’any 2008, vàrem dissenyar el nostre propi sistema de Visat Telemàtic, i això, junt amb les videoconferències, va implicant un augment de la productivitat dels nostres col·legiats.

El segon repte és l’escenari de la recuperació econòmica. La nostra disciplina i els nostres professionals sempre han estat socialment compromesos en aquest propòsit, i òbviament no serà ara, quan més falta fa, que tothom aporti el millor de sí mateix, que renunciarem a jugar un paper fonamental en aquest objectiu. L’esforç, la dedicació i la perseverança hi seran totes, però cal que aquesta determinació vingui acompanya d’eines complementàries que, no solament ho facin possible, sinó que ho facilitin.

Ara tenim l’oportunitat que, des de les nostres Administracions, es faciliti la gestió i s’empatitzi amb qui la demana. La primera de les mesures ha de ser necessàriament agilitzar els procediments i la gestió administrativa en les tramitacions. És possible garantir l’acompliment i control de la legalitat simplificant processos sense que es perdi un bri de seguretat, ni la fiscalització en perdi l’eficàcia. Un bon exemple es l’anunci del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, d’aprovar una Llei per agilitzar els tràmits urbanístics i ambientals, tot afirmant que la situació requereix una simplificació de tràmits, però no de continguts. I que nosaltres li donem el total suport.

És indispensable trobar aquest capteniment en una nova etapa del compromís social; i les Administracions, especialment les locals, en tenen la clau de volta. Per fer front al retorn de l’activitat econòmica cal facilitar la immediatesa de la posada en marxa dels expedients en tràmit. És d’esperar que aquest fet sigui un dels objectius prioritaris de les Administracions durant aquest llarg període de paràlisi econòmica.

I en aquest mateix sentit, cal donar empara legal a aquest indefugible repte de futur; per això és també imprescindible arbitrar els mecanismes legals que impedeixin dilatar la tramitació d’expedients, que són vitals per garantir la recuperació. Aquest escenari telemàtic que involuntàriament ha emergit, entenem que ha de ser la solució per accelerar els tràmits, i que l’Administració apliqui el mateix temps de resposta que l’administrat té envers ella.

És ara, doncs, el moment que les Administracions siguin exemple d’aquest esforç i dedicació, no solament de recursos econòmics, sinó la necessitat que assumeixin d’una vegada per totes que el seu paper és oferir al ciutadà la col·laboració en la solució dels problemes plantejats i que entre tots hem de resoldre

Estem convençuts que amb la responsabilitat de tots recuperar la normalitat és possible, sempre que es garanteixi l’agilitat, la sostenibilitat, el progrés i l’equilibri social.

Nosaltres hi serem, reclamem que les Administracions també hi siguin.

Antonio Escarré

Antonio Escarré

President del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: