Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La commemoració de l’1 de Maig més excepcional i necessària"

Opinió María José López
Divendres, 01 Mai 2020 11:45

L’estat d’alarma decretat pel govern espanyol ens impedirà que celebrem l’1 de Maig al carrer, alçant la veu per defensar els drets dels treballadors, però d’una manera o d’una altra el commemorem. Segur. El 2020 és diferent però la lluita és la mateixa i cal defensar-la avui i tots els 365 dies de l’any!

Aquest 1 de Maig ha d’arrencar amb un sincer agraïment a tots els treballadors que estan a primera línia lluitant contra la COVID-19 i a tots aquells que han fet possible que no ens falti de res durant aquests dies. La seva feina és lloable i més quan es desenvolupa en condicions precàries i amb una perillosa exposició al contagi, Per tot plegat, moltes gràcies!

Enguany el dia mundial de la classe obrera té una especial rellevància a causa de la crisi sanitària que estem vivint. La pandèmia ha provocat que moltes persones hagin perdut la feina i això ha afectat i està afectant moltes famílies i cal posar-hi fil a l’agulla.

Ara és moment de portar a terme polítiques socials, és hora d’estar al costat de la gent. No ens podem quedar de braços plegats, cal lluitar i actuar per evitar que el pes de la situació actual recaigui, com sempre, en la classe treballadora i humil. Ara és l’hora, sí, és l’hora que els bancs tornin els 60.000 milions d’euros del rescat de l’anterior crisi i que els ha permès sobreviure. Ara va de persones, de petits comerços, d’autònoms, de famílies i no d’entitats bancàries ni grans empreses. Al poble, el que és del poble i ara és el moment de retornar-ho.

Aquesta pandèmia ens ha de fer reaccionar, la realitat que estem vivint ha de servir per canviar la nostra mentalitat, per fer un pas endavant, que sigui definitiu i ferm, per acabar d’una vegada per totes amb la bretxa salarial, amb la precarietat laboral i per apostar definitivament pels serveis públics i per la Salut pública. En aquesta lluita, els professionals s’hi estan deixant la pell! Reaccionem!

Des de les administracions s’han d’aplicar ajudes socials, potents i una bona mesura seria la renda bàsica. S’han de prendre decisions dràstiques i valentes que estiguin al costat de la classe obrera, que és la més castigada. La nova normalitat a la qual es refereix el govern espanyol no serà fàcil, serà excepcional, i no per això hem de deixar de banda que s’ha de garantir l’estat del benestar de les persones. Actuem!

Per tal de poder ajudar als nostres veïns, necessitem que des de Madrid permetin la flexibilització de la regla de despesa. No té sentit que des dels ajuntaments no es pugui utilitzar el superàvit disponible del 2019 per aplicar mesures per a pal·liar la crisi provocada per la COVID-19. Els ciutadans quan truquen a la porta de l’ajuntament necessiten rebre respostes i aquestes han de ser ràpides i eficients. No podem perdre més temps, flexibilització ja per retornar als diners als ciutadans quan més ho necessiten.

Ni la COVID-19 ni res evitarà que estiguem al costat de la gent, dedicant esforços i lluitant per tirar endavant aquesta situació amb la força de tots.

María José López

María José López

Consellera d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: