Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Aquest 1 de Maig, Treballar és un Dret"

Opinió Catalunya En Comú-Camp de Tarragona
Dijous, 30 abril 2020 19:05

Els Comuns del Camp de Tarragona encarem aquest 1 de maig confinat, però reivindicatiu. En primer lloc, volem enviar un missatge d'ànims a totes aquelles persones que estan patint o han patit la Covid-19. També volem mostrar les nostres condolences als familiars i amics de les persones que han perdut la vida. Donem les gràcies a totes aquelles persones que amb la seva feina ens estan traient d'aquesta crisi.

La crisi sanitària afecta a totes les persones del planeta. Ara bé, si parlem de la crisi econòmica i social derivada d’aquesta, no ha afectat de la mateixa manera a totes, les desigualtats que ja patien les classes socials més desfavorides abans de la pandèmia, s’han vist agreujades.

Al Camp de Tarragona s'han registrat més de 7.000 expedients ERTO, que afecten prop de 42.000 persones del nostre territori. Un Territori amb una aposta clara pel sector Turístic, un dels sectors que més està patint aquesta crisi. Les treballadores autònomes també estan patint la duressa de la crisi i moltes han cessat la seva activitat.

Una vegada més, ha quedat demostrat que necessitem un sistema públic fort i que no podem permetre més retallades. Hem d'impulsar un pacte des de baix, perquè governi qui governi, no es pugui fer retallades en àmbits tan importants com la sanitat pública. Una vegada més, les persones que hi treballen han demostrat que són imprescindibles i que les hem de cuidar.

Per tot això, cal urgentment, possar un marxa mesures tan necessàries com l'Ingrés mínim Vital, i impulsar pactes de reconstrucció social i econòmica a tots els nivells de representació.

Aquest divendres sortim als balcons a dir que, els treballadors i les treballadores seguim reivindicant la lluita de la classe obrera d'aquest país. Sortim a aplaudir les persones que estan ajudant a passar aquesta crisi amb les necessitats bàsiques cobertes. Aplaudim a tot el personal sanitari, que ens cura des del primer minut i encara no ha parat de treballar. Professionals de cap a peus, com són també les que vetllen pels nostres avis i àvies en residències, llars, o des dels Serveis Socials. Entitats, col·lectius, associacions, cooperatives i particulars que han donat exemple de com han de ser les ciutats cuidadores. Aquesta crisi no la podíem evitar, però encara hi som a temps de què en el període de recuperació ningú quedi enrere.

Per totes, pengem les nostres reivindicacions al balcó:

-LA LLUITA CONFINADA.
-TREBALL DIGNE I SEGUR.
-RETALLADES MAI MÉS.

Aquest 1 de Maig Treballar és un Dret, Visca el Primer de Maig.

Catalunya En Comú-Camp de Tarragona

Catalunya En Comú-Camp de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: