Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Després de la gran depressió"

Opinió Juan Carlos Romera
Diumenge, 26 abril 2020 14:44

Potser el títol d'aquest article podia semblar exagerat. Alguns economistes, col·legues de professió, fins i tot podrien recórrer a la desitjada teoria de la recuperació econòmica en forma de lletra ‘v’ per endolcir el relat de les meves paraules. Però la veritat és que Espanya, després de la irrupció i el canvi de paradigma que suposa la crisi de la Covid-19, s'enfronta al major desafiament econòmic de la nostra història. Estan en joc dos milions de llocs de treball durant els pròxims mesos, prop d'un milió de petites empreses i autònoms són a un pas del precipici i tots els sectors es veuen afectats (encara que no amb la mateixa magnitud).

En una situació sense precedents, tots els partits amb sentit d’Estat han d'arribar a grans acords: en matèria d'educació, per enfortir el sistema públic de salut i de pensions, per fer l'administració pública més eficaç i en moltes altres qüestions. I els acords s'han de prendre en tots els nivells de l'administració, també als ajuntaments.

Cambrils té una economia clarament orientada al turisme i hem de treballar tots a l’una pensant en el curt, mitjà i llarg termini d'aquest sector vital. Des de Ciutadans Cambrils insistim a estrènyer llaços amb propietaris i visitants de la resta d'Espanya, que, no oblidem, són el nostre principal turista. I després de la tornada a l'activitat, haurem d'apostar clarament per una campanya de crida a la germanor i per dedicar recursos amb l'objectiu clar de recuperar i atreure al turisme de proximitat. Però els mecanismes de suport a l'economia local han d'anar més enllà. Considerem imprescindible millorar les ràtios de pagament a proveïdors, ja que veníem de xifres realment altes. És una cadena: si els proveïdors del consistori no cobren a temps, difícilment podran atendre les seves obligacions.

Aquests són només dos exemples de mesures concretes de suport a l'economia local, sense necessitat d'esperar decisions d'instàncies superiors, que ni hi són ni se les espera. Per això, des de Cs Cambrils proposem taules de treball multisectorials on s'estableixin prioritats. L'aposta clara ha de ser el suport a les famílies i als empresaris locals i, per aconseguir-ho, caldrà garantir els recursos suficients. Vam fer una crida perquè el govern renunciés a la compra de l'edifici de la cooperativa, ja que així es podrien destinar aquests recursos a ajudar famílies, autònoms i pimes. Des del primer moment Ciutadans ha estès la mà a l'equip de govern de Cambrils per treballar a favor del nostre municipi. Proposem que, abans d'acabar l'exercici, adoptem mesures com una rebaixa d'impostos i taxes, ja que això permetria reduir la càrrega impositiva a famílies, pimes i autònoms, i facilitaria la recuperació. Aquest seria el pas previ a la modificació i projecció d'uns nous pressupostos que estem disposats a posar en valor sempre que l'executiu tingui voluntat sincera de treball conjunt.

Juan Carlos Romera

Juan Carlos Romera

Portaveu del Grup Municipal de Ciutadans Cambrils

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: