Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Coronavirus: l'altra perspectiva"

Opinió Iris Sánchez
Divendres, 27 Març 2020 18:01

El coronavirus ens ha sotmès a una situació social de realitat difícil.

Contra tot pronòstic en un sistema capitalista, s'ha declarat l'estat d'alarma i s'ha disminuït l'activitat econòmica pràcticament als mínims, s'ha confinat a la població als seus domicilis i s'ha establert una política de control militar, creant una nova realitat social i generant un clima d'incertesa i por, però per sobre de tot, carència de llibertats. Però aquesta situació tant innovadora pels que tenim la sort d'haver nascut humans, no tindria res de sorprenent per un animal de granja.

Ara que tots entenem el que és estar tancats, ens podem fer una idea, tot i que aproximada, del que viuen els animals destinats als escorxadors. I dic aproximada, perquè mantenim una certa llibertat pròpia, inherent a l'ésser humà en el sistema que hem creat, però que en cap cas tenen els animals que es consumeixen diàriament a les taules d'una casa habitual. Potser per això, per estar tancats d'una forma pràcticament forçosa, podria ser un bon moment per a la reflexió, per fer una crida a l'empatia i comprendre aquells que no veuen mai la llum del sol i que viuen confinats des del moment del seu naixement fins a la mort cruel a la que la societat els destina.

Potser el coronavirus ens convida a posar-nos a la seva pell i somatitzar en la nostra pròpia carn l'aïllament i la condemna que pateixen milions d'animals destinats a ser productes. Plantegem-nos: si patim el confinament quasi escollint-lo, com el pateixen aquells qui no poden escollir res?

Iris Sánchez

Iris Sánchez

Tècnica de laboratori, estudiant de doble grau de bioquímica i activista de Nova Eucària

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: