Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Reconeixement i agraïment als farmacèutics i farmacèutiques"

Opinió Joaquim Nolla
Dilluns, 23 Març 2020 21:09

Voldria fer un reconeixement, i expressar el meu orgull com a president d'aquest col·lectiu, a la feina feta durant tots aquests dies pels farmacèutics i farmacèutiques en els diferents àmbits de la nostra activitat professional: farmàcia comunitària, farmàcia hospitalària, farmàcia primària, anàlisi, indústria, distribució...

Uns professionals sanitaris que constituïm un actiu de salut imprescindible, coordinats amb la resta del sistema de salut en la lluita per vèncer l’enemic comú: el coronavirus.

Els farmacèutics i farmacèutiques de farmàcia comunitària, per la seva proximitat a la població, tant geogràfica com professional, a més de tenir cura de la dispensació del medicament és, potser, l’espai sanitari idoni per realitzar campanyes de promoció i vigilància de la salut i prevenció de les malalties. En aquests moments s’ha convertit en un element cabdal, no tan sols per seguir assegurant l’abastiment de medicaments a la població que ho requereix, sinó també com un punt d’informació contrastada i actualitzada en temes de salut comunitària davant del coronavirus.

Els farmacèutics i farmacèutiques de farmàcia comunitària seguim actuant amb la mateixa proximitat, a primera línia, atenent a totes aquelles persones que ho sol·liciten. Extremant les mesures de seguretat dictades per l’administració, per tal d’evitar en la mesura del possible la transmissió del virus. “Ens protegim per protegir-te”, per tal de poder seguir donant el servei a la comunitat i us agraïm les mostres de comprensió davant d’aquesta situació. Un reconeixement molt especial es mereixen els farmacèutics i farmacèutiques que desenvolupen la seva activitat en el medi rural, on la farmàcia ha quedat pràcticament com l’únic espai sanitari que dóna servei continuat a la població, davant la reestructuració de la resta de professionals sanitaris per tal d’optimitzar els recursos en la lluita contra el COVID19.

Moltes gràcies farmacèutics

Els farmacèutics i farmacèutiques d’hospital que també aquests dies han multiplicat, com la resta de professionals, la seva activitat per tal de preparar i garantir tota la medicació a nivell hospitalari.

Els farmacèutics i farmacèutiques de primària elaborant i actualitzant els protocols d’actuació en l’àmbit del medicament, tan canviant aquests dies.

Els farmacèutics i farmacèutiques dels laboratoris d’anàlisis tan importants aquests dies per tal de confirmar els possibles positius pel COVID-19.

Els farmacèutics i farmacèutiques d’indústria que desenvolupen una magnífica tasca en la investigació.

Els farmacèutics i farmacèutiques de distribució els quals treballen intensament per fer arribar els medicaments essencials a les farmàcies, tan necessaris per poder seguir funcionant.

En definitiva, voldria fer un agraïment a tots els farmacèutics i farmacèutiques que aquests dies demostrem amb la nostra actuació que seguim sent uns professionals sanitaris imprescindibles pel sistema de salut.

I per això, no ho dubteu, a les 20 h quan la població confinada a casa surt a les finestres i balcons a agrair l’actuació dels professionals sanitaris, una part d’aquests aplaudiments és per nosaltres.

Joaquim Nolla

Joaquim Nolla

President del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT)

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: