Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Liderem la consolidació de l'Ajuntament com una administració oberta, innovadora i digital"

Opinió Núria Gavarró
Dissabte, 29 Febrer 2020 16:47

Dilluns passat es va portar a terme, en el marc del ple municipal de l’Ajuntament de Valls, l’aprovació inicial del pressupost 2020, el primer d’aquesta legislatura i que reflecteix els punts de l’acord de govern que vam signar Esquerra Republicana de Catalunya –Compromís per Valls i Junts per Valls el passat mes de juliol. Un pressupost que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels vallencs i vallenques.

En aquest sentit, augmentar la qualitat dels serveis que s’ofereixen des de l’ajuntament és un dels punts que permetrà incrementar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, amb l’objectiu, per una banda, de millorar l’eficiència interna, les relacions interadministratives i les relacions de l’Administració amb les persones, les empreses i les organitzacions i, de l’altra, d’aconseguir que els serveis que ofereix l’ajuntament a la ciutadania es prestin d’una manera més eficaç, ràpida i eficient.

És per això que com a responsable de l’àrea de Transparència, Oficina d’Atenció al Ciutadà i Tecnologies de la informació i la comunicació, estic satisfeta de l’augment del pressupost de la regidoria en un 27,8% i la pujada d’una quart part d’inversió en aquesta àrea en el que és una aposta clara de l’Ajuntament de Valls per adaptar els sistemes administratius a les noves tecnologies.

Els moments que estem vivint són d’una vertadera “revolució digital”, que afecta tots els àmbits de la nostra vida. Des de les administracions públiques aquesta revolució implica repensar com donem resposta a les demandes, tant internes com externes, que s’adrecen a les nostres organitzacions tenint les TIC com a actiu estratègic i bàsic. Perquè estareu d’acord amb mi que avui en dia sense serveis TIC eficients i continus, se’n ressent el funcionament dels diferents serveis municipals. Però a més les noves tecnologies de la informació ens obren un nou món de possibilitats a l’Administració pública que fa només uns anys era impensable: amb la implementació de l’administració electrònica millorem l’eficiència interna del consistori i proporcionem a la ciutadania un accés cada vegada més àgil i autònom als tràmits municipals i amb l’obertura de dades ens alineem amb els objectius de transparència i contribuïm al creixement i la competitivitat Tenint sempre present l’objectiu constant de la personalització i millora contínua dels serveis prestats al ciutadà.

La transformació digital de l’Administració ha deixat de ser una bona pràctica en la gestió pública per convertir-se en una necessitat imperiosa per l’eficàcia de les polítiques públiques. Des de l’Ajuntament de Valls apostem per assolir una vertadera transformació digital que millori l’efectivitat dels serveis i polítiques que prestem a partir de la tramitació electrònica i de la gestió intel·ligent de les dades. Per això ja fa temps que des de la regidoria de Transparència, OAC i TIC treballem per canviar les dinàmiques internes del consistori, per tal d’agilitzar la tramitació i així assegurar la total digitalització de l’administració i en una gestió “smart”, és a dir, gestionar i prendre decisions en base a dades, que generen la informació adient per poder actuar i extreure indicadors i informació valuosa per ser eficients i millorar organitzativament. A banda, la substitució del paper en la tramitació i ens les notificacions contribuirà a disminuir costos econòmics i mediambientals, tema amb el qual l’Ajuntament de Valls és molt sensible.

I per a dur a terme aquesta transformació digital la nostra regidoria treballa amb un pla de mandat que està alineat amb els criteris i estàndards per a la transformació digital fixats per la Direcció General d’Administració digital de la Generalitat de Catalunya i el pla d'acció de la UE sobre e-administració 2016-2020.

Des de la regidoria de TIC, Transparència i OAC liderem la consolidació de l’Ajuntament de Valls com una administració oberta, innovadora i digital i treballem per tenir un consistori rigorós i capaç de respondre a les demandes de la ciutadania del segle XXI. En definitiva, aconseguir un govern de portes obertes, de ciutadans i ciutadanes actius i de polítiques compartides en què retornem als ciutadans la confiança en les institucions.

Núria Gavarró

Núria Gavarró

Tercera tinent d'alcalde i Regidora d'ERC de Transparència, OAC i TIC de l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: