Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"2019, quan el Festiuet va superar la prova amb èxit"

Opinió Miquel Casellas Porcar
Diumenge, 29 Desembre 2019 14:55

El 2019 que deixem enrere ha estat un any marcadament electoral on fins i tot hem repetit una cita amb les urnes perquè els polítics no es van posar d’acord. En els més de 40 anys de democràcia espanyola, encara mai s’havia editat un govern de coalició clara i directa tot i que fins sempre algú donava suport al govern encara que no hi formés part.

La part més interessant de tot plegat són les eleccions municipals que on hi posen més interès tan escollits com electors perquè és a la fi de comptes qui ha de treure les castanyes del foc en el dia a dia a ciutadà. Les administracions més llunyanes poden prometre, però quan passa alguna cosa la primera trinxera és l’ajuntament que ha de prendre cartes en el tema encara que sigui només posar una tanca. La resta ja vindrà.
En aquestes eleccions municipals hem viscut una mica de tot a la comarca. A nivell baixpenedesenc hi ha un pacte entre els hereus de CiU i els del PSC per tenir una mica la cosa controlada encara que a cada municipi s’han fet els pactes que ha interessat segons els resultats i la sintonia dels diferents líders polítics.

Malauradament han tornat els càrrecs de confiança sis a Calafell, dos a Cunit i un al Vendrell, de moment. Suposo que a la comarca n’hi deu haver algun més.. Aquesta és una figura que deixa sense justificació la filosofia que molts polítics venen d’igualtat, transparència entre d’altres. Uns entren per la porta del darrera amb sous molt alts i altres han de treure moltes hores del seu dia a dia per fer feines d’administratiu com a mínim i cobrar com a auxiliar administratiu amb unes proves de molt alt nivell en forma que deixa fora de circulació amb molts llicenciats ben preparats. Un panorama ben trist aquí a la comarca que genera moltes desil·lusions en aquells pocs que encara creuen en la igualtat d’oportunitats per tothom.

Arran d’aquestes eleccions locals alguns cabdills locals han vist que aquell amor, passió i admiració popular ha passat a la història i han hagut de deixar la cadira del poder de l’Ajuntament i tornar al seu dia a dia si és que encara recordaven alguna cosa de la seva professió.  Altres que ho tenien millor preparat han tornat al seu lloc de funcionaris preparant-se per a les properes municipals a veure si hi ha més sort.

Una de les notícies més importants d’aquest any va ser el robatori del remolc dels gegants vells del Vendrell que al cap de pocs dies els varen trobar en un carretera secundària prop de Burriana. Avui els pispes que tomben per la comarca ja no tenen el nivell d’altres temps que eren més selectius. Ara tiren endavant i després es donen compte que la caixa tenia una sorpresa dins. Després de la notícia de la trobada, molts ja varen poder dormir tranquils perquè el Vendrell de tota la vida i alguns nouvinguts van patir un fort trasbals arran d’aquest robatori.

Enguany el Vendrell ha inaugurat el primer festival que tenim multitudinari que tenim a casa nostra. Evidentment no té res a veure amb el Pau Casals, però el poder de convocatòria és immensament superior al del vendrellenc il·lustre, coses dels nostres temps. Ara es porten aquest grups i la gent respon en un marc incomparable a la platja. Aquesta va ser una prova de foc en un dels caps de setmana amb més residents a Coma-ruga que es va superar amb èxit. El proper any no cap temptar a la sort i fer les coses al juliol quan aquest nucli de població no té tanta densitat de població com les setmanes centrals de l’agost.

La comarca també viu amb intensitat la sentència del judici del Procés amb concentracions, manifestacions i altres actes que posen de manifest el rebuig d’una part important de la població a aquesta dura sentència que a molts advocats els costa entendre. Feia anys que no es veia tanta mobilització a la comarca per un tema social perquè a aquesta comarca li costa molt moure’s. Aquest cop no ha volgut ser menys i ha participat en les iniciatives que s’han anat portant a terme en aquest tema dels presos polítics.

Miquel Casellas Porcar

Miquel Casellas Porcar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: