Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Els nous ajuntaments i la sentència del judici"

Opinió Jordi Cartanyà Benet
Divendres, 14 Juny 2019 21:58

Demà es constitueixen formalment els nous ajuntaments. És un dia important perquè la configuració del ple municipal és el resultat de la voluntat de la ciutadania que el passat 26 de maig va exercir el seu dret a vot. Els vallencs i les vallenques van decidir com volen que estigui governada la ciutat. I, els grups municipals hem d’estar a l’alçada de la decisió de la ciutadania.

Dissabte doncs, encetem una nova legislatura i ho farem amb una barreja de sensacions i emocions. Per una banda, ERC i CxV sentim una gran responsabilitat perquè estem al servei de les persones i mantenim el compromís que vam adoptar durant la campanya electoral de construir el projecte de futur de Valls amb la participació de tots els vallencs i les vallenques, sigui quina sigui la nostra situació dins l’estructura municipal. Ja vam dir que volíem una ciutat que fos per a viure-hi, per a treballar-hi, i ens mantenim en aquesta postura, la de donar un impuls a Valls i fer bategar la ciutat de nou.

Per l’altra banda, no podem oblidar la delicada situació que vivim com a país. Dissabte posarem les bases d’un nou ajuntament. A Valls i a tot Catalunya tindrem nous governs que treballaran amb responsabilitat (n’estic segur) per fer una Catalunya millor, però seguirem tenint una democràcia que trontolla, que fa aigües. Dimecres va quedar vist per sentència el judici de la vergonya. Els presos polítics i les preses polítiques s’hi juguen la seva llibertat. El dia 1 d’octubre el que van fer va ser seguir el mandat del poble, la voluntat dels catalans i de les catalanes de decidir el seu futur com a país. I ara, els nostres representants polítics, estan engarjolats per defensar, precisament, el dret a decidir, que en un país democràtic no s’hauria ni tan sols de qüestionar.

La suposada democràcia de l’Estat espanyol està a la corda fluixa. Ja sabem que la sentència està escrita fins i tot abans que comencés aquesta farsa de judici que hem viscut des del passat mes de febrer. També sabem que la condemna pot ser escandalosa i intolerable. I haurem de saber reaccionar com a país, amb una estratègia comuna que posi les coses al seu lloc. Perquè aquesta repressió a la qual els líders polítics estan sotmesos per part de l’Estat espanyol és injustificable. És una venjança de dalt a baix.

Mentrestant, des de la política municipal, ERC i CxV seguirem treballant, sigui quina sigui la nostra posició, per contribuir a fer de Valls una ciutat per a les persones i buscant la seva col·laboració. Ja ho vam dir en campanya: volem una ciutat dinàmica, moderna i transformadora, que se situï com a referent al Camp de Tarragona. I, això, ho hem d’aconseguir posant per davant els valors republicans de l’ètica, l’honestedat, la transparència i la proximitat. Aquests mateixos valors republicans són els que ens han de guiar per aportar llum a la situació crítica que vivim com a país i a la persecució constant a la qual estem sotmesos senzillament per defensar el nostre dret a decidir.

Jordi Cartanyà Benet

Jordi Cartanyà Benet

Regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat a l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: