Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Per un model turístic molt més ambiciós i atractiu"

Opinió Marc Ayala Vallvey
Divendres, 19 abril 2019 20:03

La imminent oberta del Museu Casteller de Catalunya a Valls, prevista ja per aquest estiu, després de molts anys d’esforços i treballs del govern municipal per desencallar un greuge històric de ciutat, suposa una oportunitat d’or per repensar i impulsar la política turística vallenca, estretament vinculada a les nostres tradicions i identitat cultural.

Tot just aquesta setmana hem presentat les activitats familiars que durant els propers mesos d’abril i de maig ompliran les places de l’Oli i Pilar Prim, a tocar del futur equipament, d’activitats familiars dirigides a la ciutadania i que, de caràcter gratuït i popular, actuaran d’avantsala del museu, obrint-lo ja de ple a tota la ciutat, per al coneixement i estima de la nostra cultura i del nostre patrimoni immaterial, segell amb el que, des de ja fa uns quants anys, treballem activament des de l’àrea de Cultura com a projecció de Valls enfora.

La posada en marxa del museu i la recent obertura de les noves dependències de l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme a tocar de la Plaça del Blat, KM0 del món casteller, i del propi Museu Casteller, han d’anar acompanyades forçosament d’una aposta molt més clara, decidida i ambiciosa per explotar els actius i atractius turístics que tenim com a ciutat en l’àmbit de la cultura, la gastronomia o el nostre patrimoni material i immaterial.

És necessari més que mai un nou impuls que doti de més força el turisme a la ciutat, fent un gir a la política actual en aquesta matèria, i que converteixi la nostra ciutat en un pol d’interès essencial pel nostre territori proper i no tan proper.

Cal una aposta turística moderna, més connectada al món actual que vivim, i on ens esforcem per captar, consolidar i créixer un turisme de qualitat que ha de ser imprescindible pel futur de la nostra ciutat. És per això que es fa més indispensable que mai generar activitats innovadores, sinèrgies amb agents de l’entorn i que comencem, també, per aquells actius patrimonials i culturals que ja tenim, i dels quals encara no n’hem sabut treure prou profit. Començant pels monuments de la ciutat, que cal fer més oberts i visitables com a complement a les futures visites al museu o al públic que ja ens visita amb motiu de les calçotades, i continuant per una oferta d’activitats que sigui també al·licient per a totes aquelles persones que ja ens visiten i que ens visitaran en els propers anys.

En definitiva, cal més impuls, més esforç i més energia en aquest àmbit. I cal començar a fer-ho de manera imminent, aprofitant aquest escenari que tot just comença i que tant esforç a costat d’assolir. Cal que creiem en la força de la nostra ciutat, que la defensem i que hi treballem amb la màxima dedicació diària. Amb cura, detall i atenció. I cal que apostem per un model turístic molt més ambiciós i atractiu que l’actual. El Museu Casteller, el nostre patrimoni i la nostra cultura ens en brindem ara una gran oportunitat. No la desaprofitem.

Marc Ayala Vallvey

Marc Ayala Vallvey

Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: