Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Un pacte per guanyar l’alcaldia"

Opinió Jordi Cartanyà Benet
Dissabte, 16 Març 2019 14:43

Ja haureu llegit a la premsa que, aquesta setmana, Esquerra Valls i Compromís per Valls hem anunciat un acord de col·laboració per concórrer junts a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

L’acord al qual hem arribat és de caràcter municipal, se signa sota el nom d’Esquerra Republicana de Catalunya – Compromís per Valls - Acord Municipal (ERC CxV – AM) i té una vigència de quatre anys, els que dura una legislatura.

És una bona notícia i vull explicar-vos per què. Després de mesos de reunions hem trobat la manera d’implementar una entesa que té per objectiu aconseguir l’alcaldia i aplicar les polítiques municipals i els projectes que el Valls del futur es mereix. Ens proposem prioritzar els àmbits que més preocupen a la ciutadania i fixar-nos en l’atenció als autònoms que volen obrir un negoci, als joves que volen independitzar-se i busquen casa, a millorar l’ajuda a les persones grans que viuen soles, a les famílies joves que volen la millor proposta educativa pels seus fills i filles, incidir en la millora i impuls del barri antic, etc.

I, tot això, aplicant els valors de la República: l’ètica, la honestedat, la transparència i la confiança mútua. Entenem que, només així, podrem construir la ciutat que volem entre totes i tots i atendre les necessitats reals de les persones, entenent la política municipal com un servei a la ciutadania. I Esquerra i Compromís per Valls hi estem compromesos.

Això, no vol dir que durant aquests últims quatre anys ERC Valls no haguem fet res. Deixeu que us ho expliqui. És veritat que formem part de l’equip de govern, però també és una realitat que tenim quatre regidors enfront dels nou que té el nostre soci de govern. Durant tot aquest temps, hem portat a terme molts projectes que s’han executat amb èxit i que són els que havíem acordat en començar la legislatura. No en podem fer cap valoració negativa. Però també és cert que no hem pogut fer tot el que volíem.

L’apropament amb Compromís per Valls s’ha fet, doncs, en una doble vessant. Si seguiu la política municipal, sabreu que el Ramon Font s’ha posicionat, sempre, a favor del procés sobiranista. Aquesta visió que té sobre Catalunya ens ha permès acostar posicions i prendre una decisió que ens sembla la més encertada per aconseguir l’alcaldia i canviar el rumb de la ciutat, construint un projecte en comú que engresqui a tots els vallencs i les vallenques i que s’aixequi sobre els valors de la República.

Si volem fer efectius els municipis republicans ho hem de fer des de l’alcaldia, que ens donarà el poder de decisió suficient per aplicar les polítiques municipals fonamentals per construir un Valls que sedueixi.

El dimecres passat vam escenificar l’acord, avalat per les executives d’ambdós partits i amb el suport de la militància. En l’acte, hi vam participar el Ramon Font i l’Anna Mateu, de Compromís per Valls; i l’Andreu Garcia (president d’ERC Valls), Núria Gavarró (com a secretària d’organització d’ERC) i jo mateix, com a cap de llista. Durant les properes setmanes donarem a conèixer més informació relativa al pacte que ens porta a concórrer en una llista unitària: els noms de les persones que configuraran la llista electoral i la posició que ocuparan, així com també els acords programàtics, que inclouran els principals projectes que volem impulsar per dibuixar el futur de Valls.

Hi insisteixo perquè aquest acord és la manera que hem trobat Esquerra Valls i Compromís per Valls per visibilitzar la nostra manera d’entendre la política i comprometre’ns amb la ciutadania. La política municipal és l’eina que ha de servir per resoldre els problemes i necessitats de les persones i ho podrem fer millor si unim esforços per canviar la direcció de la ciutat des d’una perspectiva completament transversal i que incideixi en tots els àmbits d’actuació possible.

Esquerra Valls estem satisfets de l’entesa amb Compromís per Valls perquè tenim la mateixa manera d’entendre la política municipal. Aquesta unió ens ha de servir per aconseguir l’alcaldia el proper 26 de maig, que ens permetrà millorar la ciutat i la vida quotidiana dels seus ciutadans i ciutadanes. Ens agradaria compartir amb vosaltres aquesta aventura i que us suméssiu al nou projecte que volem per Valls.

Jordi Cartanyà Benet

Jordi Cartanyà Benet

Regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat a l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: