Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"8 de març, vaga feminista"

Opinió Núria Gavarró
Dilluns, 11 Març 2019 09:23

De nou, aquest 8 de Març de 2019, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i que impregna els 365 dies de l’any i a totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat.

Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat envers les dones són cada cop més evidents. Les dones pateixen una major precarietat laboral donant com a resultat una feminització de la pobresa i un atemptat contra la nostra independència personal. El sostre de vidre encara no s’ha trencat i segueix limitant les possibilitats de realització de les dones.

I això ho farem evident aquest proper 8 de març, igual que l’any passat, en què el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres drets.

És una vaga que va més enllà del que tradicionalment s’identifica com a vaga laboral perquè vol posar de manifest les desigualtats i precarietats en el treball assalariat, les cures, el consum, l’exercici dels drets, la formació i la participació ciutadana, per les diferències que travessem alguna de nosaltres segons la procedència, la classe, l’edat, l’orientació sexual, la identitat de gènere i les capacitats.

L’Ajuntament de Valls, conscients de l’opressió que viuen les dones d’arreu, i les desigualtats que patim a la nostra societat, ens sumem a la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món i convocada a Catalunya pel conjunt del Moviment Feminista i els sindicats majoritaris. Perquè no podem acceptar, ara i avui, ni una sola víctima més de violència masclista, les desigualtats retributives per a igual treball, els sostres de vidre en la vida pública i empresarial, les pensions desiguals entre homes i dones, la desigualtat en la distribució de les tasques de criança i les cures, els models heteropatriarcals i el masclisme que encara impregna bona part de la nostra societat. Ens sobren els motius per adherir-nos-hi i convidem a vallencs i vallenques a participar de forma activa en les diferents formes de mobilitzacions, vaga i manifestacions en suport de la iniciativa. I per posar de manifest el nostre total suport a la vaga, el mateix dia 8 de març l’Ajuntament no farà cap acte públic i modifiquem la programació de la commemoració per part de la Regidoria d’Igualtat per poder exercir el nostre dret a la vaga.

A més manifestem el nostre compromís de continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació i violència. Ens comprometem a continuar amb la línia de tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques fetes des del Govern Municipal.

Apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, no només el 8 de març sinó cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària. La República Catalana serà una República Feminista de dones i homes lliures o no serà.

Núria Gavarró

Núria Gavarró

Tercera tinent d'alcalde i Regidora d'ERC de Transparència, OAC i TIC de l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: