Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Tarragona, capital sanitària"

Opinió Dídac Nadal
Dimecres, 16 Gener 2019 21:59

Qualsevol qüestió relacionada amb la salut és de vital importància, el nostre benestar i la qualitat dels serveis sanitaris als quals ens adrecem tenen una repercussió immediata en el nostre dia a dia, en la nostra vida.

Lamentablement, en els darrers anys, hem estat testimonis de les indesitjables i extremadament doloroses retallades que ha patit el sector sanitari. Aquest context de caràcter nacional i general també ha esquitxat a Tarragona. Entre altres aspectes, els serveis oferts a l’Hospital Joan XXIII s’han vist progressivament reduïts en pro d’una malentesa reorganització i d’uns protocols inexplicables de derivacions a altres localitats i centres per alguns tractaments que havien estat coberts, amb resultats francament exitosos, en aquest hospital, el referent a la demarcació de Tarragona.

És ben cert que aquesta sensació de pèrdua de serveis i de qualitat d’atenció sanitària, així com les condicions laborals dels professionals, s’ha posat de manifest en diverses ocasions, sobretot amb experiències personals i familiars, totes elles situacions de neguit i inquietud davant la més sensible de les matèries, la salut. És precisament per aquest motiu que celebrem els compromisos que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat en els darrers mesos, com és el fet que els 48,5 milions d’euros per la primera fase del nou Hospital Joan XXIII estan garantits i contemplats en el pla economicofinancer aprovat l’agost passat.

La construcció del nou Hospital Joan XXIII és una condició indispensable per la capitalitat sanitària de Tarragona que tindrà conseqüències directes en la millora de l’atenció a les persones. El nou hospital s’aixecarà al costat de l’actual centre, deixant enrere l’obsoleta i envellida estructura i fent un pas endavant amb una aposta ferma per la coordinació i qualitat sanitària. I ara, un cop garantida aquesta primera inversió de gairebé 50 milions d’euros, és necessari insistir per conèixer i veure licitat i executat el projecte guanyador del concurs d’idees per la construcció del nou Hospital Joan XIII al més aviat possible.

Ens comprometem a lluitar persistentment amb qui sigui i on sigui per garantir la creació del nou hospital amb celeritat i perquè els compromisos no s’oblidin ni s’esvaeixin. Sense cap dubte, exigirem i reclamarem a qui sigui convenient que, al marge del nou centre hospitalari de referència a la demarcació, Tarragona disposi de tots els serveis necessaris, oberts i a disposició dels tarragonins i tarragonines, evitant per damunt de tot trasllats indesitjats que només fan que perjudicar encara més als usuaris i usuàries. Treballarem per defensar la capital sanitària de Tarragona i el lideratge de l’Hospital Joan XXIII com el centre de referència.

Dídac Nadal

Dídac Nadal

Conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: