Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Els barris fem la Festa Major de Valls"

Opinió Andreu Garcia
Divendres, 22 Juny 2018 22:02

S'acosta el dia de Sant Joan i amb ell, la Festa Major de Valls. Tenim dies especials per gaudir la Festa Major i celebrar-la amb família, amics i amigues, veïns i veïnes, al carrer.

Enguany, ens sentim orgullosos de rebre el reconeixement per la trajectòria activa a les festes de Valls. És un reconeixement multitudinari. La comissió de ritual ha reconegut la feina que molts veïns i veïnes, organitzats, de forma desinteressada i anònima, treballem per aconseguir viure d'una manera especial Sant Joan, des dels barris. Perquè la nit màgica i la benvinguda a l'estiu, la celebrem de manera participativa a Valls, amb focs artificials, petards, la flama del Canigó i fogueres.

Enguany, l'Ajuntament de Valls, valora la nostra feina i ens lliura la bandera de la Ciutat que portarem, com a representants de Valls, en dos dels actes centrals de la Festa Major: l'anada i tornada a la tronada del dia 20, i el tomb del poble el dia 24 de juny. Cada barri portarà un tram del recorregut per la ciutat. Com a barris és molt important la implicació a les festes, ja que col•laborem anant a buscar la flama del Canigó el dia 23 de juny, des de la plaça del Carme fins a la plaça del Blat amb cercavila i fem possible concurs de Fogueres, amb més de 30 anys d'història.

El veïnat és clau per fer possible la festa de Sant Joan a Valls. Felicito a tots els veïns i veïnes per ser enguany els Santjoaners 2018 per la tasca que fem cada dia, per vetllar la convivència i respectar Valls des dels barris. Som protagonistes els veïns i les veïnes de les associacions Alt Camp, Barri Antic, Barri La Candela, El Fornàs, Fonts del Lledoner-Fontscaldes, Fonts de Santa Magdalena, Francesc Clols, Grup Albada, Habitatges Colla Vella, La Fraternal, La Xamora, Les Comarques, Mas Clariana, Miramar, Sant Josep Obrer, Santa Gemma, Santa Úrsula i Vallvera, així com les entitats AMPA Escola Rocabruna-Picamoixons, CP La Turba i La Central Cultural. Entre tots i totes fem gran Valls i les seves festes.

Vivim en barris i així, fem viva la ciutat de Valls. Els barris som el pulmó de les ciutats, on trobem la diversitat de persones que defineix una societat, la realitat del poble, l'essència. Treballem construint un país millor per les persones des dels barris. Tenim un repte, des del municipalisme, des de la base, hem de construir conjuntament tots els veïns i veïnes, des dels barris, la República.
No vull acabar sense exclamar que enguany no serà una festa major normal, no hi serem tots, ja que el groc serà present en els diferents actes. Amb la flama del foc i sobretot, amb els llaços grocs, reclamarem una vegada més que som un país que volem la llibertat, que no volem tenir persones a les presons ni exiliades per les seves idees. Fem festa per gaudir-la i per reivindicar, no volem normalitzar les injustícies.

Finalment, només dir que la Festa Major de Valls ens l'estimem i ens l'hem fet nostra, perquè volem que creixi de forma participativa, gratuïta. Vallencs i vallenques gaudim un any més de tots i cadascun dels actes tradicionals com sortida de completes, l'actuació castellera a l'antiga, ballada del bestiari, la revetlla, el Castell de focs, espectacles i concerts, gaudim plegats des dels barris la festa de Sant Joan. Molt bona Festa Major de Valls a tots i totes!

Andreu Garcia

Andreu Garcia

President de la Federació de Veïns de Valls, de l'AV de la Xamora i d'ERC Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: