Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Seguim i seguirem tossudament alçats"

Opinió Òscar Peris
Divendres, 23 Febrer 2018 09:39

Esquerra Republicana fa 87 anys que treballa al servei de la democràcia i del país, del conjunt del país.

El capital polític i humà d’ERC és inesgotable, un tresor a preservar i que ens permet afrontar situacions com l’actual amb la seguretat de saber que ens creixem davant les dificultats. Marta Rovira, després de la decisió del Tribunal Suprem, puc afirmar que és una dona íntegra, perseverant, valenta i amb dignitat, que ha defensat la veu del Parlament en tot moment.

No és pas el primer cop, en aquests 87 anys, que l’Estat espanyol intenta escapçar la cúpula republicana. I tanmateix, tantes vegades com han provat de silenciar-nos, tantes vegades que s’ha alçat una veu serena i determinada a seguir defensant un país més obert, més net, més plural, més modern, republicà. Els dirigents d’ERC compareixem davant la justícia espanyola pel nostre compromís amb la democràcia i amb el dret dels ciutadans a decidir el seu futur. D’altres, ho fan un dia i un altre, per les trames de corrupció que han orquestrat, per saquejar les arques públiques, per espoliar els recursos públics d’un Estat al que tant diuen estimar i defensar.

L’Estat espanyol té avui persones empresonades per les seves idees, presos polítics amb com ha afirmat l’exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena. La separació de poders no existeix a Espanya. I aquest és un fet insòlit a Europa, que situa Espanya al nivell de Turquia i no de les democràcies occidentals. És vergonyós constatar com som davant un Estat que conviu amb la corrupció, que ha convertit la corrupció en estructural i que utilitza la repressió i el nacionalisme d’Estat com a cortina de fum. Lamentem i demanem la llibertat de Valtonyc, condemnat a presó per una cançó contra la corona. És un nou atac a la llibertat d’expressió.

Seguim i seguirem tossudament alçats, treballant al servei de la majoria, cohesionant el país davant la voluntat de fragmentar-lo, dialogant amb tothom i emplaçant a resoldre aquest conflicte per la via del diàleg, per la via de l’empoderament ciutadà. Són els ciutadans els que han de decidir democràticament el futur de Catalunya, és la voluntat ciutadana el que ha de prevaldre davant l’autoritarisme d’un Estat corrupte que no només no serveix a la ciutadania de Catalunya sinó que no dubta, conscientment, a perjudicar-la. Som davant un Estat que crea problemes enlloc de resoldre’ls i que no dubta a atiar la confrontació. És un Estat que no ens representa.

Seguirem endavant, recuperant en primera instància les institucions usurpades, treballant per eixamplar la base social, parlant amb tothom i mantenint la mà estesa al conjunt de la nostra societat. Sense oblidar que tot el que fem ho fem, també i sobretot, per millorar la vida de la gent, per viure en una societat plenament democràtica, en què la llibertat i la justícia social n’han de ser valors principals i fundacionals. Estem convençuts que la democràcia sempre guanya i que el sacrifici de tots i totes els que ens han precedit, i humilment de nosaltres mateixos, és la llavor de la llibertat.

Òscar Peris

Òscar Peris

Delegat del Govern a Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: