Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Cal escollir: entre el 155 i la retallada de drets o la República i una nova societat"

Opinió Lourdes Quintero
Dissabte, 16 Desembre 2017 10:33

Defensem l'1 d'Octubre, defensem la República de l'1 d'Octubre. Aquestes eleccions no són un plebiscit, ni una segona volta de l'1 d'Octubre. Són una imposició del Govern espanyol, il·legal fins i tot d'acord amb la seva pròpia legalitat, que es fa en un context d'excepcionalitat antidemocràtica, amb un àrbitre parcial i amb les cartes marcades.

Ens trobem en un escenari desconegut per moltes de nosaltres, on estem fent una campanya electoral amb candidats a la presó, on es silencien anuncis electorals pel seu contingut polític, es prohibeixen colors i es censuren façanes, i on, entre d’altres, es veten els observadors internacionals. Els mesos previs al referèndum hi va haver qui va centrar el debat en l’exigència de garanties democràtiques. Si dubtaven de les garanties democràtiques pel Referèndum de l’1-O, on són les garanties en aquestes eleccions?

Des de la CUP venim a materialitzar la República, una república de drets que permeti obrir un procés constituent per canviar-ho tot. Com l'única alternativa per avançar amb més drets, i per no retrocedir més de 40 anys en retallada de llibertats.

Davant el xantatge del 155, només ens queda la República: l'Estat espanyol ha anunciat la seva intenció de mantenir la intervenció financera de la Generalitat més enllà del 21D, i de tornar a implementar el 155 si no fem el que ells volen: o ens prenem seriosament la materialització de la República, o viurem permanentment sota el xantatge i la coacció de la intervenció.

Cal que les institucions estiguin a l'alçada del compromís que la gent va demostrar l'1 d'Octubre. A partir del moment que l'Estat espanyol va començar a desplegar la seva amenaça i la seva violència, la gent va demostrar estar preparada, més que el Govern, per fer-hi front pacíficament i per neutralitzar-la.

La victòria històrica de la gent el dia del referèndum de l'1 d'Octubre marca el camí de les principals transformacions que necessita aquest país: aquell dia la gent va guanyar contra un poder injust i violent. És aquesta la manera de guanyar drets, i és així com cal guanyar els drets socials i polítics pels quals cal encara lluitar i que la Constitució espanyola ha demostrat no ser capaç de protegir: l'habitatge, el treball, la llibertat dels pobles, etc.

De les eleccions n'ha de sortir un govern compromès amb la construcció de la República de l'1 d'Octubre. La CUP no donarem suport a cap govern que pretengui un retorn a l'autonomisme, o que entengui el diàleg amb l'Estat com un punt de partida al qual supeditar-se.

Només ens plantejarem donar suport a la investidura d'un Govern que prioritzi la materialització immediata de la República. Una República que no només canviï el marc institucional, sinó el marc de relacions socials i econòmiques, de manera que siguin les majories les que manin i no, com sempre, les minories més enriquides, les que mantinguin els seus privilegis. Una República inclusiva, que no distingeixi per motius d'origen, ni de llengua, ni d'on se sent cadascú, sinó que busqui ampliar i consolidar drets polítics, socials i econòmics per tota la societat. Som un sol poble!

 

Lourdes Quintero

Lourdes Quintero

Candidata de la CUP-CC al Parlament de Catalunya

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: