Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La nova senyalització, un gran salt qualitatiu per a Valls"

Opinió Francesc Anguela
Dimecres, 13 Desembre 2017 12:56

Ja podem dir que s’ha executat en la seva totalitat el nou Pla de Senyalització Urbana de Valls. Aquest pla de senyalització significa la renovació, ampliació, actualització i uniformitat del conjunt de la senyalització informativa urbana de la nostra ciutat, per tant estem parlant d’un projecte considerable, a part de la seva magnitud és sobretot per la seva importància, doncs les senyals són lògicament uns elements molt observats i sobretot importants per millorar la mobilitat de la ciutat.

L’abast d’aquest projecte ha sigut d’un total de 117 suports instal·lats amb 509 senyals convencionals per a vehicles, 41 suports amb 102 senyals per a vianants, 18 senyals tipus mapa de situació, 2 mupis d’informació dinàmica i 2 pantalles Led, més la retirada de les senyals antigues corresponents.

Podem confirmar que el projecte s’ha executat de forma notable. S’han realitzat estudis previs de possibles afectacions, diferents visites a fàbrica per supervisar-ne la qualitat, marcatge previ de la localització exacte in situ, revisions diàries posteriors. Tot això ha permès detectar alguns errors que s’han pogut arreglar de forma ràpida; també s’han fet alguns desplaçaments posteriors per temes de seguretat o per millorar-ne la visibilitat.

El fet és que hem executat un projecte de senyalització important per la ciutat, des de l’any 1994 no es feia un projecte integral de senyalització com a tal. Executar aquest projecte no era pas fàcil degut a la seva dimensió i característiques, així doncs aprofito per felicitar a tot l’equip tècnic que hi ha participat.

Aquest pla té com a objectius principals millorar la imatge de la ciutat, doncs el conjunt de la senyalística anterior es trobava en general en mal estat degut al propi desgast del temps. Així doncs. aquest projecte compleix amb escreix aquest aspecte, gràcies a la renovació, uniformitat i optimització de les senyals, el podem considerar com un bon rentat de cara de la ciutat.

Per altra banda, com és lògic, també té com a objectiu principal millorar el conjunt de la mobilitat de la ciutat, en aquest aspecte la nostra ciutat n’ha sortit molt beneficiada. I és que la nostra ciutat tenia la mala fama de ser una ciutat on era fàcil perdre-s’hi i no saber sortir. Doncs crec que per fi, amb la renovació, actualització i ampliació de les senyals d’indicació, això ha de passar a la història. Ja sabem que Valls no té una urbanització especialment fàcil, i es per això que es feia més necessària aquesta nova senyalització. També reforça la indicació dels aparcaments de la ciutat, un cop aparcats hi podrem trobar unes noves senyals d’ubicació per a vianants tipus plànols de situació, per tal de saber on estem exactament i quin és l’entorn més pròxim que tenim. Aquesta millora va en línia de promoure la utilització dels diferents aparcaments gratuïts de la ciutat i des d’aquests la gent és pot desplaçar a peu al centre de la ciutat gràcies a la seva proximitat, d’aquesta forma fomentem la mobilitat a peu aconseguint una mobilitat més sostenible.

Un dels altres objectius que tenia el Pla, era millorar la comunicació entre l’administració i els ciutadans. Aquest aspecte millora i molt gràcies als nous equips com els mupis dinàmics, que són una eina d’informació pública interactiva i dinàmica molt potent, que compleixen una funció important a nivell de comerç i turisme entre d’altres. També amb les noves pantalles Led d’informació concreta i actualitzada ens permet informar d’una forma més general, àgil i visual. El conjunt d’aquestes millores tecnològiques dóna a la nostra ciutat un salt qualitatiu i de modernitat considerable i necessari si entenem Valls com a capital de comarca, ciutat moderna, dinàmica i propera als seus ciutadans.

Per altra banda, una altra novetat són les senyals per a vianants que representen una oportunitat per reactivar la vida social i comercial al barri antic, ja que ens animen a desplaçar-nos a peu sobretot en aquesta zona que és on s’han instal•lat la majoria d’elles. Aquestes sobretot estan pensades per als visitants i són una eina fonamental que ajudarà a guiar les possibles rutes turístiques de la ciutat. Aquest nou tipus de senyalística reforça el concepte de pacificació del trànsit del barri antic i segueix la línia de fomentar una mobilitat més sostenible, gràcies al reforç dels desplaçaments a peu, amb l’objectiu de millorar la dinamització social, cultural, turística i comercial de la zona.

Per tot això, crec que els vallencs hem d’estar satisfets amb la implantació del conjunt de la nova senyalització, l’hem d’entendre com un projecte de ciutat en el qual tots hi hem de sortir beneficiats, doncs a part de ser un projecte necessari, representa un pas important per a la ciutat a nivell d’imatge, a nivell de millora de la mobilitat i un avenç significatiu i qualitatiu en la comunicació de la informació.

Francesc Anguela

Francesc Anguela

Regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls per ERC

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: