Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Per una República de la igualtat entre dones i homes"

Opinió Núria Gavarró
Dijous, 23 Novembre 2017 18:23

Com cada any, el 25 de novembre, les entitats vallenques, els centres d'ensenyament, representants polítics i, en definitiva, la ciutadania vallenca, a títol individual, sortim al carrer per expressar el nostre missatge unànime i unívoc contra la violència masclista. Des de l’Ajuntament de Valls fem pública la nostra més ferma voluntat de treballar des de tots els àmbits fins eradicar-la. I això ho escenificarem de nou el divendres 24 de novembre a les 11 del matí davant de l’Ajuntament de Valls, on farem la lectura del manifest institucional i estendrem un gran llaç lila al centre de la plaça del Blat.

La Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat creiem que les polítiques d’igualtat de gènere han de ser un eix estratègic i que s'han de treballar ja des dels centres d'ensenyament de la ciutat. Per això fomentem la coeducació com a eina clau per acabar amb la discriminació per sexe i per eradicar la violència masclista. I com cada 25 de novembre acompanyem als centres escolars, mitjançant un dossier pedagògic, en el seu treball a l’aula per prevenir la violència envers les dones.

Perquè tot i que hem progressat força per aconseguir una igualtat real entre dones i homes a la nostra societat, les dades i estudis encara ens indiquen que una part de la joventut no percep l’existència de desigualtats ni defineix com a violència masclista determinades conductes d’abús i control exercides pels homes a les dones. Les creences tradicionals al voltant de l’amor romàntic són ben presents entre el jovent i afavoreixen aquesta tolerància cap a la violència masclista i és per això que la coeducació té un paper clau.

També enguany des de l’Ajuntament de Valls aprofitem la commemoració del 25N per presentar el protocol d'actuacions en casos d'emergència, que és un document que s'ha treballant en el marc de les Àrees de Participació Ciutadana i Igualtat i de Benestar Social de l'Ajuntament. Mitjançant aquest document volem enfortir la xarxa d’atenció existent, millorar els mecanismes de coordinació i consensuar un document comú per a la ciutat on es compilin les competències dels principals serveis implicats així com els mecanismes de coordinació entre ells. En definitiva l'objectiu és crear una xarxa d'atenció i recuperació integral per a les dones tal com es proposa a la Llei 05/2008 del Dret de les Dones a eradicar la violència masclista de la Generalitat de Catalunya.

I finalment presentem aquesta setmana també l’instrument que ha de desenvolupar i fer efectives les polítiques envers la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, eradicant tota discriminació directa o indirecta per raó de sexe a dins el consistori. L’Ajuntament de Valls assumeix com un principi estratègic en les seves polítiques la igualtat d’oportunitats entre dones i homes fent pública l’aprovació del Pla d'igualtat per l'Ajuntament de Valls. Mitjançant aquest document assumim la transformadora funció social de treballar conjunta i coordinadament per reduir i arribar a eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe o gènere i aconseguir la igualtat real a la nostra Administració i per extensió, al conjunt del municipi de Valls.

En aquest sentit el Pla d’Igualtat és l’instrument que impulsarà i fomentarà mesures en tots els àmbits i àrees on es desenvolupen les activitats de la nostra entitat, des de la selecció i promoció de personal, passant per la política salarial, la formació, les condicions de treball i ocupació, la salut laboral, l'ordenació del temps de treball i la conciliació i l’ús de llenguatge i iconografia no sexista, projectant una imatge acord al principi d’igualtat entre dones i homes.

Però per avançar cap a la igualtat efectiva i real, som conscients que cal un compromís no només de polítics i tècnics, sinó que també ens cal el suport de la ciutadania. Vivim en una societat androcèntrica on és imprescindible un canvi de valors que permeti superar aquest visió que nega la presència i les aportacions de les dones a la societat i que imposa uns estereotips i rols de gènere basats en la infravaloració de tot el que està relacionat amb la feminitat. Totes i tots hem d’estar units contra la violència masclista i treballar des de tots els fronts per aconseguir la igualtat real d'oportunitats entre homes i dones.

Núria Gavarró

Núria Gavarró

Tercera tinent d'alcalde i Regidora d'ERC de Transparència, OAC i TIC de l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

Banner compte pagament BASEAdvertisement

Segueix el nostre canal de Telegram 

Per rebre en temps real els titulars d'InfoCamp 

telegram1

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: