Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La música no és soroll"

Opinió Arga Sentís
Dilluns, 20 Març 2017 08:48

Fa una colla d’anys, al carrer Comte de Rius cantonada August hi tocava un quartet de corda. Dos violins, un cello i un contrabaix. Ens oferien, a canvi de les poques monedes que recollissin, a canvi de res, peces de Bach, de Mozart o de Vivaldi, meravelles que no es paguen amb diners. Duien vida al carrer. La gent s’aturava a escoltar-los. Ningú no pensava que es fes res mal fet.

I és que la zona de vianants del centre de la ciutat sempre ha estat un lloc que ha acollit activitats d’aquesta mena. Iniciatives espontànies de ciutadans que fan més amable aquest espai urbà, que t’acull i et convida a aquedar-te.

Per això, en llegir que la Guàrdia Urbana ha multat amb cent euros una violinista que tocava al carrer August, que l’ha multada precisament per fer música, m’he quedat de pedra. En què s‘ha convertit Tarragona, on fins i tot els músics ambulants són sospitosos o infractors?

Certament, aquesta situació irracional es deriva d’un laberint burocràtic d’aquells que coneixem prou bé. Es veu que la noia havia demanat permís a l’Ajuntament per passar unes hores al carrer tocant el seu instrument, i que l’Ajuntament no l’hi havia donat perquè aquesta és una activitat que no recull l’Ordenança de Convivència Cívica. Per acabar-ho d’adobar, el regidor de Cultura invoca la realització d’un “mapa acústic” que, suposadament, resoldrà aquesta mena d’embolics. En absència del mapa en qüestió, la Guàrdia Urbana actua.

De músics al carrer n’he vist en totes les ciutats on he estat. Milloren sensiblement els barris on interpreten el seu art i et fan sentir com a casa. Però es veu que, aquí, això no pot ser. Costa de creure, de debò.
L’Ordenança de convivència fa temps que ha quedat obsoleta, i hi ha el compromís municipal de revisar-la i actualitzar-la. Però mentre això no arriba, seria d’agrair un comportament més discret i tolerant per part de la força pública. Aquí no estem parlant de soroll ni de comportaments incívics. Parlem de música, en hores diürnes i en una illa de vianants. No siguem una excepció al que es normal en qualsevol lloc. Captenim-nos com la ciutat mediterrània, culta i oberta que volem ser.

Arga Sentís

Arga Sentís

Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l'Ajuntament de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: