Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un conte promou la lectura i els castells entre els més petits a les biblioteques

Aquesta iniciativa s’inclou en el conveni de col·laboració entre la Coordinadora de Colles Castelleres i Repsol

Imatge de la signatura del conveni entre CCCC i Repsol. Imatge de la signatura del conveni entre CCCC i Repsol. CEDIDA
Món casteller Marina Martínez
Dimecres, 16 Novembre 2016 12:14

L’aspecte més innovador de la col·laboració entre Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC), enguany, és el de la preparació d’una nova activitat anomenada la ‘Colla Castellera de la Canalla Lectora’, que vol promoure de forma lúdica, la lectura i la cultura castellera entre els més petits. L’activitat consisteix en llegir un conte de temàtica castellera per participar, després, en un joc de preguntes i respostes referents a aquest conte i de construcció de castells mitjançant peces. Fins al moment s’han fet sessions pilot al Vendrell i Valls i, pròximament, s’oferiran a les biblioteques de tot Catalunya, per tal que puguin dur a terme aquesta activitat, amb la possibilitat de col·laborar amb la colla castellera local.

Aquesta iniciativa ha estat idea d’Alfonso Morillas i està impulsada per la CCCC, amb el suport del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya.

El president de la CCCC, Jordi Grau, ha remarcat la importància de treballar per la canalla ja que “són la perla de la societat, el futur que ha d’anar transmetent les nostres tradicions i ha d’agafar tots els valors del fet casteller”.

Cinquè any de col·laboració

El conveni signat entre CCCC i Repsol ja és el cinquè any que es realitza. L’aportació de Repsol servirà per donar al món casteller eines de difusió entre els més petits, tant a través de les escoles com de les biblioteques. Així mateix, aportarà eines formatives per als equips directius de les colles, alhora que referma el compromís de Repsol amb la cultura popular del seu entorn. “Recolzem una iniciativa que està molt arrelada al territori i on es tenen valors que veiem reflectits a la nostra empresa”, ha explicat el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font. En total, la xifra aportada és de 10.000€.

La signatura d’aquest conveni ha coincidit amb la celebració del sisè aniversari de la inclusió dels castells en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

També s’ha aprofitat l’ocasió per la pre-estrena d’un nou documental de la sèrie ‘Gent amb Energia’. Es tracta d’un projecte de documentals breus estrenat el passat estiu que recull el testimoni de persones vinculades a entitats del territori que treballen amb valors universals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: