Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició fotogràfica reflecteix el patiment, l’esforç i les caigudes dels castellers

‘Fort’ presenta a Valls més de 40 imatges de 15 fotògrafs

Després de la bona rebuda que va tenir l'any passat la mostra ‘Dones castelleres’ que ja ha passat per sales de tot Catalunya, en el marc de la Fira de Santa Úrsula que se celebra a Valls, ahir es va inaugurar l'exposició ‘Fort!’, que compta amb la participació de 15 fotògrafs i un total de 45 imatges d’immensa qualitat artística i periodística que mostren la duresa del fet casteller L’objectiu principal és trencar la barrera que mostra només la part amable i lúdica dels castells i fer veure que darrere de cada assaig i de cada actuació si amaga molt d’esforç, sacrifici i patiment.

De nou, l'exposició fotogràfica estarà repartida en tres espais: el vestíbul del Teatre Principal de Valls, on comença l’exposició; la sala Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV), on es realitzarà l’obertura oficial amb els parlaments; i el bar/restaurant El Safareig, ubicat a la plaça de l'Oli, on s’oferirà un petit piscolabis acompanyat de Vermut Casteller, gentilesa de Vermuts Miró. En aquest darrer espai es podrà descobrir també els autors de les fotografies.

La mostra es podrà visitar a Valls fins al 30 d'octubre, i està previst que de nou recorri sales de tot Catalunya que s'aniran anunciant en el seu moment.

Breu biografia dels fotògrafs participants

Jonatan Tarafa Cervera (Tarragona, 1977). Responsable de l’estudi fotogràfic Jon TC Photo de Reus, és un apassionat de tot el que significa captar una mirada, un instant, de robar un moment. Es dedica sobretot a muntar exposicions que donen resposta a les seves inquietuds. En seu temps d’oci gaudeix descrivint què passa en les places castelleres del país, apropant el seu objectiu a castellers anònims que esdevenen protagonistes dels seus arxius.

David Oliete Casanova (Tarragona, 1986). És amant de la fotografia documental i ha estat el fotògraf del Concurs de Castells de Tarragona el 2014 i l’autor del vídeo del mateix Concurs el 2012, així com de l'exposició fotogràfica "El cel dels Castells". Les seves fotografies de castells han estat publicades en blogs de tot el món i en premsa internacional com el Daily Telegraph, The Times, The Guardian, Huffington Post, o La Stampa, entre altres. La Colla Joves Xiquets de Valls li va atorgar recentment el premi Joan Ventura i Solé de periodisme casteller.

Laia Solanellas (Reus, 1987). És periodista i cap de fotografia del grup delCamp.cat. Moltes de les seves fotografies s’han publicat en diaris de com el Diari de Tarragona, el Diari Més, l’Sport, el Mundo Deportivo i el Diari Ara, entre d’altres. Apassionada per captar els detalls i explicar el que passa al seu voltant i a la seva ment, intenta aportar al fotoperiodisme una visió artístico-descriptiva. El seu treball també es pot veure al blog amiplim.wordpress.com, a la pàgina de Facebook 'amiplim Fotografia' i a Instagram @amiplim.

Marc Serarols (Berga, 1972). Es dedica a la gestió hotelera. Per a ell, la fotografia castellera és la màxima expressió de la fotografia de sentiments. Històries personals, sentiments íntims i intransferibles, rostres que paguen i es deslliuren de deutes pendents, i a l’hora, sentiments compartits i de grup, que elèctricament es transmeten, i que si no vas amb compte, t’electrifiquen a tu.

Ariadna Brunet Pinós (Reus, 1992). És estudiant fotografia a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Li agrada la fotografia musical i escènica, especialment la d'esdeveniments relacionats amb la cultura popular. Es fixa en els detalls, en la gent, en la forma de transmetre emocions i que aquestes arribin a tothom. Ha exposat a la Galeria La Cabina, a la Instagramers Gallery de Madrid i al Museu d'art d'Ohio als Estats Units. Ha estat la guanyadora del concurs de fotografia castellera 2014 organitzat per la Revista Castells.

Laia Díaz Segura (Tarragona, 1987). Llicenciada en Periodisme i en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment s’encarrega de les cròniques castelleres del Diari Més, col·labora amb el programa d'informació castellera "Tres rondes" de Catalunya Ràdio i també realitza cròniques castelleres amb les seves pròpies fotografies, que pública al blog Històries d'una càmera. Ha guanyat diversos premis de fotografia castellera, com ara el ‘Fotos que fan colla’ organitzat per Òmnium Cultural i Llet Nostra en el marc de l’esdeveniment #catalanswanttovote.

Rodrigo Sicilia Gómez (Barcelona, 1976). És geòmetra de professió i aprenent de fotògraf a temps parcial, de fotografia documental, de carrer i de foto castellera des del 2013. Publica habitualment al Diari Casteller i a altres mitjans digitals. “L’atractiu de la fotografia castellera és la de poder immortalitzar la quantitat d’estats d’ànim i emocions que s’agrupen en una diada. Caçar aquests moments a plaça és una activitat del tot engrescadora i addictiva”.

Lins Griñó (Reus, 1972). Diplomada en Treball Social, té la fotografia com la seva gran afició. Al 2015 ha guanyat el premi a la fotografia categoria “Detall” del concurs organitzat per la Colla Xiquets de Reus de la “Diada del Mercadal” i al 2016 el de “fotografia més original” del concurs promogut pel Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

Laura Rodríguez Triguero (Tarragona, 1976). És professora, filòloga, músic i fotògrafa freelance. Guanyadora de diversos premis fotogràfics com el 3r premi “Santa Tecla Digital 2013” i el 3r premi “Festa Major de l’Arboç 2014”. Ha exposat al Centre Cívic Besós (col·lectiva “Tribut als Boscos”), Fira d’Art Contemporani de Madrid ARCO 2015 (“Find Sublime”), Galería La Cabina (“Mujeres8M”) i dins dels actes de la Casa de les Lletres organitzats per l’Ajuntament de Tarragona (“Enjoy the silence”). Ha il·lustrat la portada del single “Els meus núvols” del cantautor tarragoní Albert Jordà (2015).

Josep Pont i Roca (Arenys de Mar, 1967). És membre de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO) de Berga i soci de la Federació Catalana de Fotografia. Com a bon apassionat de les tradicions i la cultura catalana, intenta plasmar tot el que envolta l’extraordinari món casteller, ja que és seguidor habitual dels castellers de la seva ciutat, Berga

Mireia Comas Franc (Andorra, 1976). Té estudis de Fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i un Postgrau en Fotoperiodisme per la UAB. El setembre de 1997, rep el primer premi del concurs fotogràfic 'El fet casteller', organitzat pel Consell de la Joventut de la Generalitat de Catalunya.. També ha rebut una beca atorgada per la Universitat d’Oviedo “Curs internacional de fotografia” dirigit per Javier Bauluz el juliol de 2001 i una beca atorgada per la Fundación Santa Maria de Albarracín pel seminari de fotografia i periodisme dirigit per Gervasio Sánchez el desembre de 2001. Actualment, és fotògrafa especialitzada en fotografia de nounats, nadons i famílies.

Gemma Soldevila (Barcelona, 1965). Forma part del grup de fotògrafs que col·laboren a la pàgina "Altafulla Bloc", espai que dóna cabuda fotogràfica a tota la crònica social, cultural i esportiva del municipi. Va ser en Jean Segovia qui la va animar a participar-hi activament i també qui la va iniciar en el món de la fotografia castellera. Va començar fent fotografies de les diades dels Castellers d'Altafulla i des de llavors es va endinsar al món casteller. Guanyadora del Segon Premi de Fotografia Castellera Repsol 2016, en la categoria Professional.

Jean Segovia Menor (Saint Vallier – França, 1972). És casteller des de 2013 i fotògraf de professió és al 2012 quan descobreix la fotografia castellera. Són concretament les imatges del fotògraf d’Antoni Coll les que el criden a apropar-se a aquesta grandiosa temàtica, esdevenint així una de les seves principals aficions en l’actualitat. A mitjans del 2014, conjuntament amb altres fotògrafs del seu municipi (Altafulla), creen la pàgina de Facebook Altafulla BLOC. Un projecte que neix com a espai per donar cabuda fotogràfica a tota la crònica social, cultural i esportiva d'Altafulla.

Pere Toda Serra (Valls, 1954). És artista plàstic i fotògraf dedicat al fotoperiodisme. A dia d’avui treballa com a freelance a Vilaniu Comunicació, a l’Ajuntament de Valls i al Diari Sport de Barcelona. Ha publicat en diverses publicacions i revistes d'àmbit estatal e internacional. És autor gràfic de diferents llibres de cultura popular i de castells. A més, ha fet diverses exposicions de temàtica castellera i als anys 80 va ser un dels primers locutors de Catalunya en fer programes i retransmissions castelleres en diferents emissores de ràdio d'àmbit català i estatals. Ha guanyat en diverses ocasions la Beca Agustí Guri de fotografia i altres premis i guardons. Com a artista plàstic, ha pintat obres de temàtica castellera i ha fet també diverses exposicions arreu del país i ha guanyat diferents concursos de cartellisme d’àmbit nacional. És casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls des de la seva refundació.

Emilio Barruz Iglesias (Reus,1978). Té una petita empresa d'instal·lacions industrials. És aprenent de fotògraf i està a la recerca d'un estil propi. Va ser elegit fotògraf del mes de juliol per TarragonaCultura el 2014 i una de les seves fotografies va ser seleccionada per a l'exposició "The Fan Club" exposada el setembre de 2015 en la "The Photographers 'Gallery" de Londres, a part de guanyar diversos concursos de foto en xarxes socials com Instagram i Twitter, sobretot de fotografia castellera.

Imatge que il·lustra el cartell de l'exposició Fort!. Imatge que il·lustra el cartell de l'exposició Fort!. CEDIDA.

‘Fort’ presenta a Valls més de 40 imatges de 15 fotògrafs

Després de la bona rebuda que va tenir l'any passat la mostra ‘Dones castelleres’ que ja ha passat per sales de tot Catalunya, en el marc de la Fira de Santa Úrsula que se celebra a Valls, ahir es va inaugurar l'exposició ‘Fort!’, que compta amb la participació de 15 fotògrafs i un total de 45 imatges d’immensa qualitat artística i periodística que mostren la duresa del fet casteller L’objectiu principal és trencar la barrera que mostra només la part amable i lúdica dels castells i fer veure que darrere de cada assaig i de cada actuació si amaga molt d’esforç, sacrifici i patiment.

De nou, l'exposició fotogràfica estarà repartida en tres espais: el vestíbul del Teatre Principal de Valls, on comença l’exposició; la sala Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV), on es realitzarà l’obertura oficial amb els parlaments; i el bar/restaurant El Safareig, ubicat a la plaça de l'Oli, on s’oferirà un petit piscolabis acompanyat de Vermut Casteller, gentilesa de Vermuts Miró. En aquest darrer espai es podrà descobrir també els autors de les fotografies.

La mostra es podrà visitar a Valls fins al 30 d'octubre, i està previst que de nou recorri sales de tot Catalunya que s'aniran anunciant en el seu moment.

Breu biografia dels fotògrafs participants

Jonatan Tarafa Cervera (Tarragona, 1977). Responsable de l’estudi fotogràfic Jon TC Photo de Reus, és un apassionat de tot el que significa captar una mirada, un instant, de robar un moment. Es dedica sobretot a muntar exposicions que donen resposta a les seves inquietuds. En seu temps d’oci gaudeix descrivint què passa en les places castelleres del país, apropant el seu objectiu a castellers anònims que esdevenen protagonistes dels seus arxius.

David Oliete Casanova (Tarragona, 1986). És amant de la fotografia documental i ha estat el fotògraf del Concurs de Castells de Tarragona el 2014 i l’autor del vídeo del mateix Concurs el 2012, així com de l'exposició fotogràfica "El cel dels Castells". Les seves fotografies de castells han estat publicades en blogs de tot el món i en premsa internacional com el Daily Telegraph, The Times, The Guardian, Huffington Post, o La Stampa, entre altres. La Colla Joves Xiquets de Valls li va atorgar recentment el premi Joan Ventura i Solé de periodisme casteller.

Laia Solanellas (Reus, 1987). És periodista i cap de fotografia del grup delCamp.cat. Moltes de les seves fotografies s’han publicat en diaris de com el Diari de Tarragona, el Diari Més, l’Sport, el Mundo Deportivo i el Diari Ara, entre d’altres. Apassionada per captar els detalls i explicar el que passa al seu voltant i a la seva ment, intenta aportar al fotoperiodisme una visió artístico-descriptiva. El seu treball també es pot veure al blog amiplim.wordpress.com, a la pàgina de Facebook 'amiplim Fotografia' i a Instagram @amiplim.

Marc Serarols (Berga, 1972). Es dedica a la gestió hotelera. Per a ell, la fotografia castellera és la màxima expressió de la fotografia de sentiments. Històries personals, sentiments íntims i intransferibles, rostres que paguen i es deslliuren de deutes pendents, i a l’hora, sentiments compartits i de grup, que elèctricament es transmeten, i que si no vas amb compte, t’electrifiquen a tu.

Ariadna Brunet Pinós (Reus, 1992). És estudiant fotografia a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Li agrada la fotografia musical i escènica, especialment la d'esdeveniments relacionats amb la cultura popular. Es fixa en els detalls, en la gent, en la forma de transmetre emocions i que aquestes arribin a tothom. Ha exposat a la Galeria La Cabina, a la Instagramers Gallery de Madrid i al Museu d'art d'Ohio als Estats Units. Ha estat la guanyadora del concurs de fotografia castellera 2014 organitzat per la Revista Castells.

Laia Díaz Segura (Tarragona, 1987). Llicenciada en Periodisme i en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment s’encarrega de les cròniques castelleres del Diari Més, col·labora amb el programa d'informació castellera "Tres rondes" de Catalunya Ràdio i també realitza cròniques castelleres amb les seves pròpies fotografies, que pública al blog Històries d'una càmera. Ha guanyat diversos premis de fotografia castellera, com ara el ‘Fotos que fan colla’ organitzat per Òmnium Cultural i Llet Nostra en el marc de l’esdeveniment #catalanswanttovote.

Rodrigo Sicilia Gómez (Barcelona, 1976). És geòmetra de professió i aprenent de fotògraf a temps parcial, de fotografia documental, de carrer i de foto castellera des del 2013. Publica habitualment al Diari Casteller i a altres mitjans digitals. “L’atractiu de la fotografia castellera és la de poder immortalitzar la quantitat d’estats d’ànim i emocions que s’agrupen en una diada. Caçar aquests moments a plaça és una activitat del tot engrescadora i addictiva”.

Lins Griñó (Reus, 1972). Diplomada en Treball Social, té la fotografia com la seva gran afició. Al 2015 ha guanyat el premi a la fotografia categoria “Detall” del concurs organitzat per la Colla Xiquets de Reus de la “Diada del Mercadal” i al 2016 el de “fotografia més original” del concurs promogut pel Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

Laura Rodríguez Triguero (Tarragona, 1976). És professora, filòloga, músic i fotògrafa freelance. Guanyadora de diversos premis fotogràfics com el 3r premi “Santa Tecla Digital 2013” i el 3r premi “Festa Major de l’Arboç 2014”. Ha exposat al Centre Cívic Besós (col·lectiva “Tribut als Boscos”), Fira d’Art Contemporani de Madrid ARCO 2015 (“Find Sublime”), Galería La Cabina (“Mujeres8M”) i dins dels actes de la Casa de les Lletres organitzats per l’Ajuntament de Tarragona (“Enjoy the silence”). Ha il·lustrat la portada del single “Els meus núvols” del cantautor tarragoní Albert Jordà (2015).

Josep Pont i Roca (Arenys de Mar, 1967). És membre de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO) de Berga i soci de la Federació Catalana de Fotografia. Com a bon apassionat de les tradicions i la cultura catalana, intenta plasmar tot el que envolta l’extraordinari món casteller, ja que és seguidor habitual dels castellers de la seva ciutat, Berga

Mireia Comas Franc (Andorra, 1976). Té estudis de Fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i un Postgrau en Fotoperiodisme per la UAB. El setembre de 1997, rep el primer premi del concurs fotogràfic 'El fet casteller', organitzat pel Consell de la Joventut de la Generalitat de Catalunya.. També ha rebut una beca atorgada per la Universitat d’Oviedo “Curs internacional de fotografia” dirigit per Javier Bauluz el juliol de 2001 i una beca atorgada per la Fundación Santa Maria de Albarracín pel seminari de fotografia i periodisme dirigit per Gervasio Sánchez el desembre de 2001. Actualment, és fotògrafa especialitzada en fotografia de nounats, nadons i famílies.

Gemma Soldevila (Barcelona, 1965). Forma part del grup de fotògrafs que col·laboren a la pàgina "Altafulla Bloc", espai que dóna cabuda fotogràfica a tota la crònica social, cultural i esportiva del municipi. Va ser en Jean Segovia qui la va animar a participar-hi activament i també qui la va iniciar en el món de la fotografia castellera. Va començar fent fotografies de les diades dels Castellers d'Altafulla i des de llavors es va endinsar al món casteller. Guanyadora del Segon Premi de Fotografia Castellera Repsol 2016, en la categoria Professional.

Jean Segovia Menor (Saint Vallier – França, 1972). És casteller des de 2013 i fotògraf de professió és al 2012 quan descobreix la fotografia castellera. Són concretament les imatges del fotògraf d’Antoni Coll les que el criden a apropar-se a aquesta grandiosa temàtica, esdevenint així una de les seves principals aficions en l’actualitat. A mitjans del 2014, conjuntament amb altres fotògrafs del seu municipi (Altafulla), creen la pàgina de Facebook Altafulla BLOC. Un projecte que neix com a espai per donar cabuda fotogràfica a tota la crònica social, cultural i esportiva d'Altafulla.

Pere Toda Serra (Valls, 1954). És artista plàstic i fotògraf dedicat al fotoperiodisme. A dia d’avui treballa com a freelance a Vilaniu Comunicació, a l’Ajuntament de Valls i al Diari Sport de Barcelona. Ha publicat en diverses publicacions i revistes d'àmbit estatal e internacional. És autor gràfic de diferents llibres de cultura popular i de castells. A més, ha fet diverses exposicions de temàtica castellera i als anys 80 va ser un dels primers locutors de Catalunya en fer programes i retransmissions castelleres en diferents emissores de ràdio d'àmbit català i estatals. Ha guanyat en diverses ocasions la Beca Agustí Guri de fotografia i altres premis i guardons. Com a artista plàstic, ha pintat obres de temàtica castellera i ha fet també diverses exposicions arreu del país i ha guanyat diferents concursos de cartellisme d’àmbit nacional. És casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls des de la seva refundació.

Emilio Barruz Iglesias (Reus,1978). Té una petita empresa d'instal·lacions industrials. És aprenent de fotògraf i està a la recerca d'un estil propi. Va ser elegit fotògraf del mes de juliol per TarragonaCultura el 2014 i una de les seves fotografies va ser seleccionada per a l'exposició "The Fan Club" exposada el setembre de 2015 en la "The Photographers 'Gallery" de Londres, a part de guanyar diversos concursos de foto en xarxes socials com Instagram i Twitter, sobretot de fotografia castellera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: